TREND: Neka vam svi gledaju u noge

29. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

Mnogim ženama čarape nisu ni na kraj pameti kad kupuju odeću i modne dodatke, pa se na kraju njihov odabir najčešće svodi na najjednostavnije – crna ili u boji kože koje nemajunikakvu estetsku i vizualno zanimljivu funkciju.

Ove jeseni i zime stvari će se promeniti. Naime, dizajneri su za sezonu posebnu pažnju posvetili čarapama i stvorili zaista zanimljive primerke koji će oduševiti kako vas tako i one koji ih ugledaju na vašim nogama.

Ipak, koliko god moderne takve čarapne bile, mi vam savetujemo da pripazite na uzorak s obzirom na građu nogu. Ako ste idealne građe tada vam je dozvoljeno sve, no ako niste i ne znate šta odabrati, evo smernica.

Okomite pruge vizuelno izdužuju nogu, vodoravne skraćuju i čine ju širom. Isto je i s uzorcima. Sitni uzorak idealan je za mršavice kako bi donekle bio u skladu s ostatkom.

Najobičnijim čarapama možete se poigrati i sami, a odlične efekte stvorićete ako u ‘hobby’ prodavnicama kupite šljokaste pločice koje se mogu našiti.

Dizajneri su se osim šljokicama poigravali prugama – poput Jean Paul Gaultiera koji nudi i onu mrežastu verziju mnogima toliko omiljenu. Marni je u kvadratićima, Balenciaga crna klasika, dok nas McQueen razveseljava vrlo uočljivim crveno-crnim nijansama.

Izvor: Moda.hr

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka