Prilagodite šminku svom obliku očiju

17. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment

Imate male oči? Razmaknute? Ili se na njima već vide tragovi godina? Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili potvrdno, bez brige. Donosimo nekoliko saveta kojima možete prikriti nedostatke i istaknuti svoju prirodnu lepotu.

Kada svi drugi make-up trikovi ne daju željene rezultate, oči i dalje možete istaknuti uz pomoć ovih jednostavnih i brzih saveta.

Male oči

Nemojte iscrtavati konture očiju – tako ćete ih samo učiniti vizuelno manjima. Na gornji kapak nanesite sjajnu – “shimmer” – senku kao podlogu, a uz to možete tušem povući crtu uz gornji vrh trepavica. Crta tušem može biti produžena, ali i penjati se prema obrvama. Tamne senke umesto tuševa apsolutno su zabranjena.

Izbuljene oči

Izbegavajte sjajne senke za oči – one će samo naglasiti oblik i položaj vaših očiju. Zamenite ih senkama mat teksture koja će ublažiti prirodan oblik vaših očiju i učiniti ih vizuelno manjima. Pokušajte produžili liniju senke i iza vrha trepavica. Ispupčenje će biti minimalno uz lukavo korišćenje uvijača za trepavice.

Zrele oči

Osobe u zrelim godinama trebaju koristiti senke svjetlijih nijansi – i kao podlogu i za isticanje. Takođe, senku nanosite samo na gornji kapak, nemojte na donji, i nemojte previše izduživati senčenje. Što se tiče maskare, birajte blaže, smeđe ili sive nijanse, a ne uobičajenu crnu.

Razmaknute oči

Ovakav oblik još je nezgodniji za šminkanje ako su vaše oči uz to još i male. Prvo, zaboravite savete starijih osoba kako tamna senka na unutrašnjem delu kapka vizuelno približava oči. Povucite olovkom crtu po naboru, što je bliže moguće unutarašnjem uglu oka; crtu ublažite, kako ne bi bilo oštrih linija. Na ostatak kapka nanesite senku, ali nemojte je izvlačiti sa strane.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka