Vežbajte uz Sanju Marinković: Top vežbe za izvajano telo

1. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Fitnes, Selebriti   //   No Comment

Voditeljka emisije „Magazin IN“ Sanja Marinković nedavno je snimila DVD sa vežbama koje upražnjava već deset godina. Vama je predstavila osnovne uz koje ćete kao i ona imati savršene ruke, noge i zadnju ložu.
Sanja Marinković kaže da su njene vežbe osnova za rekreativce, ali i sve one koji nikada nisu trenirali. Mnogi nemaju vremena za odlazak u teretanu, a ovako mogu da vežbaju kod kuće. Sve što vam treba su stolica, peškir na podu, dve flašice vode (ili dva manja tega) i 20 minuta. Ovaj program vežbi osmislila je Marija Savić – Srećković.

ZAGREVANJE


1Prva serija kod svakog vežbanja je zagrevanje, čime se ubrzava cirkulacija krvi, a mišići se pripremaju za napore. Stanite u raskorak, ruke stavite iza glave, i pomerajte se levo-desno iz struka. Ponoviti osam do deset puta – za početnike, a 16 do 20 – za rekreativce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOGE

2Ukoliko vežbate svakoga dana, vaše noge će posle mesec dana biti zategnute i lepo oblikovane.

Stanite u raskorak s rukama na kukovima. Stomak je uvučen, kičma prava. Iskoračite levom nogom, a desnu u isto vreme spustite. Važno je da koleno prednje noge uvek bude iznad stopala, da ne prelazi prste. Vratite se u prvobitni položaj i ponovite vežbu desnom nogom.

 

 

 

 

ZADNJICA


3Jedini recept za savršenu zadnjicu je svakodnevno vežbanje, a ova vežba je jedna od najboljih.
Lezite na pod, ruke su pored tela, a stopala podignite na stolicu. Oslonac je upravo na stopa­lima. Podižite kukove do ravne linije, a onda ih spustite tik iznad poda.

 

 

 

RUKE

4Posle tridesete godine promene na rukama su najvidljivije, koža i mišići postaju opušteni. Sanja Marinković je dokaz da tako ne mora da bude ako redovno vežbate.

Uzmite dve manje flašice s vodom (ili tegove), ruke postavite u položaj slova „L“, približavajte ih i širite, ali tako da uvek budu u istom položaju.

 

 

 

 

ISTEZANJE

5Na kraju vežbi obavezno je isteza­nje, a Sanja Marinković preporučuje da ono traje i do deset minuta. Istezanjem se sprečavaju upala i napetost mišića posle napornih vežbi, poboljšavaju njihove sposobnosti, kako bi ostali vretenasti. Istezanje se radi polako, bez naglih trzaja.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka