Prelepe praznične frizure za vaše male princeze

20. Dec. 2014.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Volite li svojoj malenoj devojčici praviti lepe frizure za posebne prigode? Naravno da volite! Božićno i novogodišnje vreme savršeno je da isprobate prelepe frizure na svojim princezama, s kojima ćete usrećiti i njih (naravno, nakon što će biti gotovo), sebe, ali i zadiviti sve osobe u njihovoj blizini.

11127_big

Frizure nisu komplikovane i ako ste imalo imate iskustva od ranije, a verovatno imate, ove preslatke frizure za vašu devojčicu ne bi vam smele predstavljati problem. Sledite tekstualne uputstva i fotografije.

Balerina punđa

djecje frizure 2014 blagdani01

1. Začešljajte kosu i napravite razdeljak na željenom mestu. S prednjeg dela glave (pogledaj fotografiju 1) uzmite pramen kose veličine po prilici 2×7 centimetara.
2. Pramen razdvojite na dva jednaka pramena, pa pramene prekrižite (pogledaj fotografiju 2), na način da pramen bliže licu preklapa drugi pramen.
3. Uzmite sledeći pramen kose veličine oko 1,5 centimetara iz područja temena, pa ga pripojite pramenu koji se nalazi gore. Donji pramen nakon toga zavrnite gore, pa mu dodate pramen koji se nalazi uz liniju kose oko uha. (pogledaj fotografiju 3-4-5).
4. Nastavite taj postupak s dodavanjem novih pramenova i pletenjem. Uzimajte pramenove koji su s jedne strane najbliži temenu, a s druge strane najbliži liniji kose oko uha.
5. Kosu držite čvrsto, kako se pramenovi ne bi raspali.
6. Kada ste došli do sredine vrata, dva, sada već deblja pramena, nastavite zavijati do kraja. (pogledaj fotografiju 6)

djecje frizure 2014 blagdani02

7. Privremeno pričvrstite pramenove gumicom.
8. Ponovite proces radeći isto na drugoj strani glave.
9. Kada s druge strane dođete do polovine vrata, uradite isto kao i sa prvom polovicom. Nakon toga, dva kraja prekrižite, i pričvrstite gumicom. (pogledaj fotografiju 9-10)

djecje frizure 2014 blagdani03

10. Od repića načinite dva jednaka pramena, svakoga zavrnite u jednake strane, zatim ih zavrnite međusobno u suprotnom smeru od onog u kojem su pramenovi samostalno zavrnuti (pogledaj fotografiju 11)
11. Na kraju sve zavrnite u punđu i pričvrstite ukosnicama. (pogledaj fotografiju 12)

Balerina kruna

djecje frizure 2014 blagdani04

Ova druga frizura pogodnija je za devojčice s dugom kosom, ali se pravi  na vrlo sličan način kao i prva frizura.
Jednako se slede tačke od jedan do šest, ali razlika je u tome što se u ovom slučaju ne završava s pletenjem kada dođete na polovinu vrata nego nastavljate dalje ukrug okolo glave, tako da dobijete efekt krune.

djecje frizure 2014 blagdani05 djecje frizure 2014 blagdani06

Kada dođete do kraja, odnosno nemate više kose za dodati, tada morate ponoviti tačke 10 i 11 iz opisa prethodne frizure. Znači dva pramena zavrnuti u istu stranu, a tada ih zavrnuti međusobno u drugu stranu. Kraj pričvrstite gumicom, celi zavrnuti repić omotajte oko glave prateći liniju već ispletene kose i sve dobro učvrstite ukosnicama.

djecje frizure 2014 blagdani07

Ako na kraju kosa izgleda previše zategnuto, pramenove možete lagano povući da se opuste.
Možda će vam trebati nekoliko pokušaja da usavršite ove frizure, nakon toga će vam ići brzo, kao do šale.

Evo još ideja za frizure za devojčice:

djecje frizure 2014 blagdani10 djecje frizure 2014 blagdani11 djecje frizure 2014 blagdani09 djecje frizure 2014 blagdani08Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka