7 make-up trendova-jesen/zima 2019-2020

13. Nov. 2019.   //   Autor:   //   Make-up, Modni kreatori, Trendovi   //   No Comment

Bezvremenski klasici kao što su crvene usne i crne, zadimljene oči potvrdili su svoju relevantnost na modnoj pisti, jer se i dalje nose na revijama za sezonu jesen/zima 2019-2020. Ali predstojeća sezona je sa sobom donela i odvažnije, umetničke kreacije, s posebnim naglaskom na oči. Treće trepavice i “plišani” ajlajner najavili su se kao ključni trendovi. Ovo su trendovi šminkanja koji su dominirali na pistаma za sezonu jesen / zima 2019-2020.

1.Umetničke trepavice

© Getty / Jamie Stoker

Oči su u sezoni jeseni / zime 2019-2020 zauzele središnju pažnju, s posebnim naglaskom na trepavicama. Oni su bili predmet istinskog umetničkog stvaralaštva, sa tupim linijama u stilu šezdesetih. Postoji jedno zlatno pravilo koje umetnici šminkera cene u bekstejdžu: održavajte ten i usne što je prirodnije moguće.

Kreatori: Brandon Makvell, Christian Dior, Giambattista Valli ,Vivienne Vestvood, Mari Katrantzou, Junia Vatanabe, Rokh

2.Obrve

© Getty

Obrve su bile glavna stvar na pistama – bilo podebljane i precenjene ili u potpunosti izbrisane. Međutim, efekat je bio isti. U Pradi su obrve izbeljene, za čudan, tuđinski pogled, dok su preterane obrve kod Chanela donele licima modela geometrijske oblike.

Kreatori: Prada, Šanel, Valentino, Burberri, Givenchi, Emporio Armani, Alekander McKueen, Thom Brovne

3.Disko na očima

© Jamie Stoker / Getty

Svedoci smo renesanse sjaja. Glitter u svim bojama i veličinama. Na očima, licu, usnama..

Kreatori: Philip Lim, Ashish, Tomo Koizumi, Rodarte, Dries Van Noten

4. Sjaj na licu

© Jamie Stoker / Getty

Stručnjaci za negu kože pružili su ekspresne masaže lica modelima, pre nego što su ih predali šminkerima, kako bi dobili sjaj i svežinu lica.

Kreatori: Stella McCartnei, Isabel Marant, Nina Ricci, Burberri, Victoria Beckham, Mugler, Tomo Koizumi, Valentino, Jackuemus

5.Crvene usne

© Getty

Crvene usne je uspešan trik za jednostavnu sofisticiranost. Ovo osnovno oružje u umetnosti senzualnosti ove su sezone iskoristili mnogi šminkeri. Što se tiče boje, videle su se žive nijanse karmina, kao i duboki burgundi; što se tiče teksture, matirajte usne s puderom za ultra-mat efekat ili premažite sa sjajem za usta. Jedno je sigurno: visoki pigment je ključan.

Kreatori: Chloe, Fendi, Louis Vuitton, Oscar de la Renta, Salvatore Ferragamo, Tommi Hilfiger, Paco Rabanne

6.Punk izgled

Šminkeri nisu štedeli ajlajnere, imitirajući bezvremenski mačiji pogled s dramatičnim akcentima. Masne i pune linije izazivaju neustrašivi punk rock stil.

Tendance make-up de l’automne-hiver 2019-2020 : le regard noir punk
© Getty


Kreatori: Missoni, Louis Vuitton, Saint Laurent, Proenza Schouler, Jil Sander, Mak Mara

7. Smokey eye

© Jamie Stoker / Gorunway.com

Dok su se protekle sezone igrale sa bojama, šminkerke su udahnule novi život tehnikom smokey eye u sezoni jesen/zima 2019-2020, vešto mešajući klasični šik i rock-chick stil. Ten je ostavljen prirodan, a kosa vezana nazad, za dvostruki efekat.

Kreatori: Hermes, Altuzarra, Tom Ford

Izvor: Vogue

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka