Prirodne maske za problematičnu kožu lica

20. Dec. 2010.   //   Autor:   //   Nega tela   //   1 comment

Lice sklono bubuljicama,aknama i crvenilu zahteva posebnu i redovnu negu. Nađite vremena da 2 do 3 puta nedeljno napravite masku koja će poboljšati izgled vaše kože lica.
Uzmite kvasac, smrvite ga i pomešajte sa mlakim mlekom. Tu masu ujednačeno nanesite na lice. Ostavite je dok ne očvrsne,pa isperite mlakom vodom. Ova maska čisti i osvežava kožu. Naročito je preporučljiva protiv mitisera i bubuljica.
Paradajz maska-potreban vam je 1 paradajz i 2 kašike jogurta .Iscedite sok iz paradajza i pomešajte ga sa jogurtom. Nanesite mešavinu na lice i ostavite je 10 do 15 minuta. Isperite vodom. Maska je odlična protiv bubuljica.


Sir i med
-dve kašike mladog sira pomešajte sa kašikom meda dok se masa ne ujednači. Potrebno je da stoji 20 minuta. Najbolje je ovu masku skidati vatom natopljenom u toplo mleko. Maska se preporučuje osetljivoj koži na kojoj se javlja crvenilo.
Možete napraviti i losion protiv bubuljica tako što ćete pomešati sok od limuna sa medom i dodati vodu. Promućkajte i nanosite na bubuljice više puta dnevno.
Povremeno očistite lice pilingom protiv bubuljica za koji vam je potrebna kašika meda,dve kašike sitno samlevenih badema i pola kašike limunovog soka. Nežno trljajte lice ovim pilingom,pa isperite mlakom vodom.