Ljubav ide kroz želudac

22. Mar. 2009.   //   Autor:   //   Ljubav, Recepti, Sex   //   No Comment
Romantična večera udvoje sa afrodizijačnim jelovnikom verovatno je nepogrešiv uvod u noć ispunjenu strašću. Ne kaže se bez razloga da je mozak najvažniji polni organ. Najpoznatiji prirodni afrodizijaci:

Začini: Biber, feferoni i ostali jaki začini tradicionalno se smatraju afrodizijacima, verovatno zato što nadražuju sluzokožu. Najjača afrodizijačka svojstva pripisuju se čiliju jer ubrzava rad srca i disanje.

Orasi i med: Po mogućstvu konzumirani zajedno, afrodizijak su od davnina. Med je prava bomba zdravlja i energije za ceo organizam, a orasi obiluju vitaminom E.

Čokolada: Najpoznatija, najraširenija i najpopularnija poslastica takođe se smatra moćnim afrodizijakom. Čokolada budi dobar osećaj i zadovoljstvo, smiruje i deluje kao antidepresiv, to je zato što sadrži serotonin supstancu koja popravlja raspoloženje. Dakle, konzumacijom (ne preteranom naravno) javlja se osećaj sličan onome koji nastaje tokom vođenja ljubavi.

Kafa: Veruje se i da kafa ima pozitivan uticaj na buđenje seksualne želje naročito ujutru.

Banane: Banane sadrže puno kalijuma i B vitamina, potrebnih u proizvodnji polnih hormona. Svoj afrodizijački imidž duguju i falusnom obliku.

Ananas: Ako ovo uskusno i slatko voće poslužite preliveno čokoladom, postićićete pun pogodak

I mirisi u velikoj meri utiču na seksualno raspoloženje. Od davnina, različitim kombinacijama mirisa, ljudi nastoje da svoj prirodni miris učine privlačnijim i stimulativnijim za suprotan pol.Osim što očaravaju lepotom smatraju se moćnim afrodizijacima,zato izaberite onaj koji vam najviše budi čula.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka