Kožna jakna – uvek moderna

4. May. 2009.   //   Autor:   //   Moda   //   No Comment

jaknaKao jedan od najomiljenijih odevnih predmeta koji se može prilagoditi svim  kombinacijama, bilo dnevnim ili večernjim, za svečani izlazak ili svakodnevnu prigodu, kožna jakna zauzela je istaknuto mesto u kolekcijama mnogih kreatora i za predstojeće proleće/ljeto.

 

Kožnu jaknu ne bi trebalo kupovati samo za jednu sezonu, zlatno pravilo je da izaberete model koji ćete moći nositi barem nekoliko godina, a takav i košta.

 

 

 

Ipak, ako takav klasičan model koji ne robuje trendovima i otporan je na promene stila, već imate u ormaru, onda možete priuštiti i otkačeniji kroj kožne jakne, model koji se nametnuo samo jedne sezone, a što uglavnom bira mlađa populacija. Uoči kupovanja uvek ista neodlučnost: koji model kožne jakne izabrati, kakav kroj, kakvu kožu ( lakiranu, sjajnu, meku…).

 

 

minic i jaknaMala kožna jakna hit je sezone i želite li biti u trendu svakako se mora naći u vašoj prolećnoj garderobi. Devojke vole "buntovničku" rokerku, sa zipovima i zakovicama, koja im uz farmerke i miniće dobro stoji – usko i strukirano. Ako vam ne pristaje takav model koji su proslavili vojni piloti, u tom slučaju bolje birajte klasičan kroj, može biti i nešto duža jakna, a moderna je i varijanta sa dvostrukim kopčanjem sa kojim ćete naglasiti poslovni stil.

 

Kod kožnih jakni odlična je stvar i da ih možete kombinovati sa različitim   materijalima, primer uz suknju od džerseja, što je u nekadašnjim isključivo motorističkim verzijama kožne jakne bilo nezamislivo.

 

Farmerke od ispranog jeansa i  kožna jakna, to je proverena kombinacija. Ili drugi predlog : kratka jakna, od kvalitetne i ne previše sjajne kože, prebačena preko lagane i lepršave haljine u večernjim izlascima kad proleće već miriše na leto.

 

jakna i suknjaNije loš izbor ni jakna od sjajne umetne kože, ukrašena kopčama, koja krojem  podseća na pilotsku, ali nije previše pripijena uz telo. Kožna jakna i kožni minić, i uz njih vrtoglave štikle.  U tome morate izgledati neodoljivo, samouvereno i ženstveno.

 

Sa kožnom jaknom, koja je ovog proleća najpre kratka i uska, teško da ćete ostati neprimećeni. Iskoristite što je nosiva u svim prilikama, dopustite sebi modni iskorak ako još nemate kožnu jaknu, i tako upotpunite svoj prolećni styling.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka