Prirodne maske i piling za svaki tip kože lica

27. Dec. 2010.   //   Autor:   //   Nega tela   //   No Comment

Da bi maska što bolje delovala, potrebno je da pre nanošenja uradite piling koji će očistiti kožu. Možete probati neki od dva pilinga koji odgovaraju svakom tipu kože:
Dve kašike kukuruznog brašna i belance pomešajte i trljajte lice. Smeša se najpre ispere toplijom vodom uz lagano trljanje kružnim pokretima,a zatim hladnom.
Kašiku meda pomešajte sa dve kašike sitno mlevenih badema i pola kašike soka isceđenog limuna. Utrljajte smešu nežno na lice i isperite toplom vodom.

Očišćena koža može primiti sve potrebne sastojke iz maske. Dobro je koristiti potpuno prirodne preparate jer ćete tako najbolje nahraniti kožu. Maske od prirodnih preparata koje odgovaraju svakom tipu kože:
1 oguljena jabuka
1/2 velike kašike jogurta
1 velika kašika meda
1 velika kašika ovsa
1/2 velike kašike cimeta

Zdrobite oguljenu jabuku i dodajte prethodno spomenute sastojke. Gnječite viljuškom dok ne dobijete ujedinjenu masku koju ćete naneti na lice. Ostavite da deluje 10 minuta i isperite.
Maska od banane– jednu bananu izgnječite i nanesite na lice. Neka deluje 20–30 minuta. Najbolje isperite čajem od kamilice. Maska se može koristiti 1-2 puta nedeljno.
Aspirin maska– uzmete aspirin i zdrobite u prah pomešajte sa nekoliko kapi vode i sasvim malo meda kako bi se smeša lepila za lice. Staviti na lice da stoji 20 minuta i onda isperete.
Maska od belanaca– belanac lagano razmutite. Nanesite ga na lice, pustite da se osuši, a onda dobro isperite. Ova maska ce osvežiti vaše lice.

Ne zaboravite da posle maske savite hranljivu kremu na lice.