5 najvećih grešaka kojim uništavate kožu

23. Nov. 2014.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Da bi koža bila što duže mlada, čista, nežna i zategnuta, potrebno je uložiti dosta vremena i truda u njenu negu. Većina žena trudi se da ispoštuje pravila nege, ali nesvesno svakodnevno čine velike greške, koje će se pre ili kasnije i te kako videti.

Natural Remedies for Blackheads - Best way to get rid of this skin problem

 

Obratite pažnju koje stvari treba odmah da prestanete da radite ukoliko želite blistavo i sveže lice na duge staze!

 

1. Neredovno pranje i čišćenje lica

Lice bi trebalo temeljno očistiti svako veče pre spavanja, bez izuzetka! U protivnom, otvarate bakterijama, nečistoćama i prirodnoj masnoći lica put da vam začepe pore i uzrokuju probleme s aknama, dehidracijom lica i lošim tenom.

2. Kopanje po licu

Bez obzira da li imate bubuljicu ili bilo kakvo oštećenje na licu, nemojte kopati po tome. Na taj način možete samo pogoršati stvari i inficirati oštećenje, što vodi do još većeg i izražajnijeg ožiljka.

3. Uvođenje nekoliko novih proizvoda odjednom

Ako počnete da koristite nekoliko novih proizvoda u isto vreme, možete zaraditi kontaktni dermatitiscrvenilo nalik alergijskoj reakciji kože. Uvodite nove proizvode jedan po jedan, kako biste bili sigurni da nijedan neće izazvati nikave probleme.

4. Preskakanje zaštite od suncaMnoge žene izbegavaju zaštitu od sunca zbog straha od začepljenja pora, ali ukoliko nabavite proizvod bez ulja i koristite ga pravilno, nećete imati nikakvih problema. U protivnom, dovodite se u opasnost od melanoma, ali i od preuranjenih bora.

Nega-koze-dekoltea

5. Zanemarivanje vrata i grudi

Istoo kao što treba da negujete lice, treba da posvetite pažnju i nezi vrata i grudi. Ako koristite proizvode proziv starenja, nanosite ih i na ove delove, kako biste izbegli razliku u kasnijim godinama koja će biti i više nego očigledna.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka