Maske od jabuke protiv starenja kože

8. May. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Poznato je da su jabuke bogate vitaminima, posebno A, C i E, koji štite organizam od slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Uz to, sadrže i pektin koji smiruje i omekšava kožu, maleinsku kiselinu koja deluje kao  piling. Jabuke imaju antioksidantno i tonificirajuće delovanje, a osim toga, štite kapilare i na taj način pospešuju mikrocirkulaciju. Evo nekoliko maski koje će pomoći koži da se osveži i izgleda lepše.

Maska za normalnu kožu

Uzmite dva do tri kilograma jabuka, zavisi na koja sve područja na telu želite da stavite masku (lice, vrat, dekolte, ruke…), izmeljite ih zajedno sa korom i smesu ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko osam sati.  Uz pomoć gaze napravite obloge od kaše od jabuka, stavite ih na prethodno očišćena željena mesta pa ih ostavite da deluju oko 20 minuta.

Posle skidanja obloga od jabuka bilo bi idealno da uronite u kupku u koju ste prethodno dodali 20 kapi ekstrakta nevena i kamilice. Kupka će dodatno omekšati kožu.

Maska za suvu kožu 

jabuka masakPotrebno vam je: jedno žumance i tri kašičice narendanih jabuka

Umešate žumance i jabuke i masku nanesete na vlažno lice. Ostavite je da deluje 30 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom.

Suvi delovi lica biće mekani i dovoljno vlažni, a koža na čitavom licu meka i zategnuta. Masku slobodno možete da stavljate na lice jednom nedeljno.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka