Frizure: Trendovi za 2011.

3. Mar. 2011.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Retro u boji čokolade i bakra. Povratak kratkih frizura punih linija, dominiraće paž i bob oblici različitih dužina.Nezaobilazne su i ženstvene lokne i talasi i na kratkoj i dugačkoj kosielena-kurnosova-1

 

Frizura je veoma bitan deo stila, zato joj se sve više poklanja pažnja i na modnoj sceni.

Frizeri se svake sezone dobro potrude da osmisle što originalnije i modernije oblike, a po onome što se može videti na revijama za predstojeću sezonu, najnovije frizure u stopu prate i modne trendove uglavnom inspirisane retro stilom.

Za “Život plus” nešto više o najnovijim tehnikama šišanja, farbanja kose i kombinovanja boja, otkriva Kolet Frišmen iz francuske kuće “Laboratorija Dukastel Pariz” koja je nedavno u Klubu frizera u Beogardu predstavila trendove za proleće/leto 2011. godine.

Kao što se i kretaori na modnoj sceni igraju sa dizajnom, tako i frizeri kombinuju različite tehnike šišanja, kreirajući vrlo moderne i atraktivne frizure. U predstojećoj sezoni očekuje se povratak kratkih frizura punih linija koje prate oblik lica. Najviše dominiraju paž i bob oblici različitih dužina. Aktuelne su i frizure u retro stilu sa malim promenama poput asimetrije. Zanimljive su i kombinacije punih i ravnih linija – volumen može da bude samo na šiškama, a sve ostalo da se isfenira ravno. I na dužoj kosi akcenat je na volumenu i izvlačenju pramenova prema licu. Izdvojila bih i frizure koje su punije u gornjem delu, a dole su blago istanjene. Nezaobilazne su i ženstvene lokne i talasi i na kratkoj i dugačkoj kosi, kao rezbarušene i ležernije frizure. Za posebne prilike preporučujem punđe, posebno oblike urađene u kombinaciji retro i modernog stila. Na kraju bih istakla da je pri izboru frizure najvažnije da ona prati stil svake žene.

 

Koje će boje preovladati u predstojećoj sezoni?

hair_color_enhancement_001

– Pre svih smeđe nijanse, od najsvetlijih do najtamnijih, i hladne i tople. Moderni su i plavi tonovi – biserni, pepeljasti, boja slonove kosti i bebiplava. U modu se vraća i crvena boja, a najviše bakarne nijanse. Pramenovi ostaju aktuelni, ali više će se raditi meliranje kose (odvajanje kose u delove i diskretno nijansiranje u dve do tri boje). Veoma atraktivno izgleda i isticanje krajeva bojom, koje se uglavnom radi na kraćim frizurama da bi se istakao oblik. Što se tiče kombinovanja boja, najvažnija je harmonija između toplih i hladnih tonova, na primer izdvojila bih kombinaciju braon sa bakarnobraon ili pepeljastoplave sa platinastoplavom.

 

FARBA ZA SEDU KOSU

Nova farba bez amonijaka “Subtil Green” koja je nedavno izašla iz naše laboratirije, posebno je namenjena sedoj kosi. Napravljena je na bazi biljaka, lako se nanosi, veoma je postojana, ne ispira se i kosi daje visoki sjaj – objašnjava Kolet.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka