Trendovi na noktima za jesen/zimu 2014./2015.

19. Nov. 2014.   //   Autor:   //   Nokti   //   No Comment

Kad smo već navalili sa svim mogućim trendovima, onda nikako ne smemo izostaviti nokte koji su jedna od prvih stvari koje se primjećuju na negovanoj ženi. Svaka sezona nosi svoje trendove, a niti manikure, koje upotpunjuju svaki moderni look. Vodeće trendove na noktima, kao i za sve, ostalo predlažu dizajneri, a ove sezone nosiće se raznovrsni manikiri, što će zadovoljiti širok spektar žena.

10635_big

Nijanse crvene i ljubičaste

Pantone je proglasio crvenu (u dve nijanse, jarko crvenu i tamniju ljubičasto crvenu) jednom od najpopularnijih boja sezone, a to znači da se trend proteže i na nokte. Mnoge su manekenke na pistama prošetale s nekom od varijacija strastvene crvene. A jednako je popularna i ljubičasta, koja varira od jarke nijanse orhideje do tamne, kraljevske ljubičaste.

trendovi noktiju 2014 jesen01

Zlatni naglasci

Nokti  obrubljeni zlatnim lakom još su jedan od popularnih trendova ove sezone. Zlatni detalji oduvek su bili simbol luksuza, a za ovu sezonu stručnjaci nam predlažu ne samo monokromne zlatne kreacije, već i stvaranje zanimljivih uzoraka ovom bojom. Jednostavna opcija je francuski manikir sa zlatnim vrhom.

trendovi noktiju 2014 jesen02

Nokti boje kože

Klasika koja nikada ne izlazi iz mode. Nema se tu šta puno dodati, bilo da se odlučite za nijanse kao što su bež, boja breskve, nežna ružičasta ili mlečno bela – ne možete “promašiti”. Najpopularniji ove godine biti će lakovi u ovim nijansama pomalo šljokičaste teksture.

trendovi noktiju 2014 jesen03

Manikir mladog meseca

Trend koji ne prolazi već par sezona je manikir mladog meseca (ocrtava se vrh uz koren nokta, za razliku od francuskog manikira gde se ocrtava vrh). Ove sezone sve je dopušteno, diskretnija tanja ili dramatična deblja linija, i u svim kombinacijama boja.

trendovi noktiju 2014 jesen04

Prugice i “color blocking”

Linije na noktima bile su prisutne na brojnim revijama. I ovaj se uzorak pokazao veoma raznovrsnim, sa korištenjem različitih boja, ali šta se smera linija tiče, vertikalni smer (od korena prema vrhu nokta) ima definitivnu prednost pred horizontalnim, a to vredi i za kombiniranje “blokova” boja. Najčešće kombinacije bile su crne i crvene boje, bledo i bordo crvene, ili ipak naprosto šareno.

 

 

trendovi noktiju 2014 jesen05b trendovi noktiju 2014 jesen05a trendovi noktiju 2014 jesen05

Kreativnost na noktima

Ako želite bajku na noktima, verojatno će vam trebati profesionalna pomoć (ja znam da ja definitivno ne znam crtati – niti po papiru, a kamoli onda umanjeno po noktima). Što se same kreativnosti tiče, bilo je tu svega, od jednostavnih ombre manikira do pravih umetničkih remek dela  na noktima.

 

10635_big trendovi noktiju 2014 jesen06

Čipkasta manikir

Ovaj trend povremeno dolazi i odlazi, a ove sezone ponovo je popularan. Što se uzorka, odnosno veličine čipke sve je dozvoljeno od krupnijeg do sitnog, a isto vredi i za same tehnike – od iscrtavanja uzorka čipke, preslikavanja, nalepnica ili lepljenja prave čipke.

 

trendovi noktiju 2014 jesen07a trendovi noktiju 2014 jesen07

Kombinovanje laka i ruža ili odeće/modnih dodataka

Dizajneri i modne kuće ove su sezone eksperimentisali sa kombinovanjem lakova za nokte s nijansom ruža, odećom ili modnim dodacima. Posebno su popularne bile crvene (jarko i bordo), ružičaste, krem i žute nijanse.

trendovi noktiju 2014 jesen09

Metalik boje lakova

Bilo da se odlučite za klasiku – bronzanu, zlatnu i srebrnu, ili metalik lakove u nekim drugim bojama, ovo je trend koji će žariti i paliti ove sezone.

trendovi noktiju 2014 jesen08Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka