Nokti – trendovi boja za jesen

5. Sep. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Moda, Nokti, Trendovi   //   No Comment

Greige, metalik, zlatno, crveno i crno ove će se sezone najviše nositi na noktima

Naš manikir, negovanost noktiju i boja laka na njima, može nam mnogo toga reći o našoj sklonosti za različite modne stilove i našoj osobnosti. Kod biranja prave nijanse laka za nokte, treba voditi računa i o boji vašeg tena kao i obliku noktiju pa ih uskladiti sa najnovijim trendovima.

Kako bi se  umetnost noktiju razvijala, stručnjaci su smislili nove raznovrsne i zadivljujuće nijanse. Trendove boja prvi usvajaju veliki dizajneri koji žele poboljšati lepotu, kao i atmosferu njihovih „stajliš“ modnih kolekcija. Trendovi boja za jesen 2010-te su nosive, ali i spektakularne nijanse kako bi impresionirali javnost. Oni koji žele proširiti svoje kolekcije laka za nokte, kao i paletu boja sada imaju priliku videti najnovije tendencije nijansi koje će prihvatiti sve stilski osveštene osobe i poznate osobe koje ne žele kaskati za svetskim modnim diktatom.  

Greige i mat lakovi



Vodeća boja laka biće greige (kombinacija sive (grey) + bež (beige) koja varira od boje bele kafe do pomalo ljubičaste), a nakon sjajnih letnjih lakova, jesen će ponovo biti mat. Inače greige boja odgovara svim tonovima kože kao i oblicima i dužini noktiju. Bilo da imate duge gelirane nokte ili kratke i prirodne, sve što trebate je pronaći svoju omiljenu nijansu greige boje laka kojih zaista ima u izobilju.
Slobodno odaberite nijansu koja vam se najviše sviđa i koja najbolje odgovara većini vaših predmeta iz vaše garderobe, ili nabavite više njih pa ih kombinujte za izlaske ili casual varijante. Nijanse možete koristiti i u kombinacijama, dvobojni nokti biće veooma popularni ove jeseni.

 

Metalik i zlatne boje

Šta bi moglo više pomoći nego moderan metalik lak za nokte kako biste privukli instantnu pažnju i stali pod reflektor za celu sezonu. Zaista zlatne, srebrne i bakrene nijanse će vas odvesti do sedmog neba što se tiče nail arta. Oni koji su su tek počeli eksperimentisati sa lakovima, ne moraju se držati običnog manikira i nalakiranih noktiju. Sada je prilika da se prihvate novih izazova i krenu u osmišljavanje različitih printeva i uzoraka na noktima.


Polumesec manikira, odnosno obrnuti francuski manikir, trenutno je među najpopularnijim trendovima, pa biste ga definitivno trebali isprobati. Metalik boje oduvek su se smatrale savršenim i za svečane, ali i opuštenije evente, ali pripazite – za njih nokti trebaju biti savršeno uređeni i oblikovani jer jako privlače pažnju.

Crveni nokti

Crveno je nepresušno vrelo inspiracije, a ove jeseni nijanse ova vatrena boja u samom su vrhu popularnosti. Crveno na noktima zrači stilom i ženstvenošću, što je posebno korisno kad poželite na nekom upotrebiti vaš ženski šarm. Od krvavo crvene nijanse do pastelnih tonova, kao i svetlucave varijante, sve će vas odvesti na sledeći nivo mode. Ove nijanse savršeno su kompatibilne s retro-inspirisanim izgledom, kao što je burleska, koji se pojavio na pistama ove sezone. Zavisno o vašem stilu, proverite imate li više nijansi crvene u svojoj kolekciji lakova za nokte kako biste ih mogli nositi prema raspoloženju i potrebi i kako biste svoje nokte učinili raznovrsnijim i senzualnijim dok krećete u lude večernje provode.

Pankerska crna

Crno zaista jeste novo „crno“ kad se govori o nadolazećoj kišnoj sezoni i trendovima boja noktiju. Oni koji su uvijek bili fascinirani vamp i darkerskim lookom, ove će se sezone savršeno snaći među popularnim trendovima. Ali ovog puta nema potrebe držati se jednostavnog dizajna, umesto toga oživite svoje nail art fantazije bilo da imate duge ili kratke nokte, okruglo ili četvrtasto oblikovane. Nesumnjivo otmena crna se vratila, a vi je možete kombinovati i sa svojim omiljenim nijansama kako biste stvorili svoj sopstveni look.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka