Marsala je najpopularnija boja – kako je kombinovati?

11. Jan. 2015.   //   Autor:   //   Moda   //   No Comment

Crveno-smeđkasta nijansa veoma je zahvalna za kombinovanje s drugim bojama

11214_big

Marsala je najpopularnija boja 2015. godine – kako je kombinovati?
Svake godine Pantone, fabrika sa više od 45 godina radnog staža i svetski poznati autoritet na području boja, odabere boju za godinu. Tako smo u poslednjih 5 godina imali: tirkiznu za 2010., pink (honeysuckle) boju za 2011., narandžastu (tangerine tango) 2012., smaragdno zelenu 2013. i ljubičasto-ružičastu boju orhideje (radiant orchid) u prošloj godini.

marsala 2015 boja01

Za 2015. Pantone je bojom godine proglasio Marsalu (Pantone 18-1438) predivnu zagasito crvenu-smeđkastu nijansu, koja prema rečima izvršne direktorke Pantone Color instituta Leatrice Eiseman: “…obogaćuje naš um, telo i dušu, odišući samopouzdanjem i stabilnošću”
Raznovrsnost Marsale

To je savršena mešavina “bordo” crvene i smeđkastih nijansi koja ima svežinu, ličnoat i daje osobi koja je nosi ultra-šik vibraciju. Jednako privlačna i muškarcima i ženama, Marsala je veoma intrigantna boja i za odeću, ali i modne dodatke i uređenje enterijera. A s obzirom na to da dobro odgovara svakom tenu i nijansama kože – ovo je savršen izbor i za makeup bilo da je reč o nijansiranju kapaka, obraza ili usana.

marsala 2015 boja01a

Ova boja naprosto podstiče kreativnost i eksperimentisanje u svim poljima. Prepoznali su to odmah i dizajneri koji su nadahnuti Marsalom odmah lansirali kolekcije za proleće zanimljivih kombiacija ove nijanse i drugih boja (posebno Dries Van Noten i Louis Vuitton)

marsala 2015 boja02

Foto: John Sciulli – Getty, Jemal Countess – Getty, Valerie Macon – Getty

marsala 2015 boja03

Foto: Alberto E. Rodriguez – Getty, Michael Buckner – Getty, Frazer Harrison – Getty

Kombinovanje Marsale s drugim bojama

Bilo da je reč o glatkom ili teksturiranom materijalu, s mat ili sjajnim finišem, ova boja omogućuje mnogo kombinovanja. Odlično ide s klasičnom crnom, a još bolje s neutralnim bojama, što uključuje sve zemljane nijanse. Posebno lepo izgleda i u kombinaciji s nijansama sive boje i nijansama tople žute boje. Zanimljive su i kombinacije s maslinasto zelenom, tirkiznom ili petrolej plavom bojom.

marsala 2015 boja04

U unutarašnjem dizajnu

Kad je u pitanju unutrašnji dizajn, Marsala daje dozu elegancije – ali nije prejaka i ne bode previše u oči (kao što to nekad crvena zna). Savršena je boja za naglaske (jastučići i prekrivači) uz nameštaj koji imate – posebno ako je reč o nekoj od pre spomenutih boja za kombinovanje.

marsala 2015 boja06marsala 2015 boja10marsala 2015 boja09marsala 2015 boja08marsala 2015 boja07Izvor

 

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka