Gumene čizmice – kako ih najbolje kombinovati s odećom

5. Nov. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Obuća, Trendovi   //   No Comment

Slatke gumene čizmice najbolje su rešenje za kišno vreme

Gumene čizmice

Kišna sezona je u punom jeku, pravo vreme da u potpunosti iskoristite gumene čizme koje ste kupili prošle ili ove godine. Čizmice za kišu popularne su (a da ne spominjem njihovu praktičnost) čak i nakon nekoliko sezona nošenja,ali  saveti kako ih tačno najbolje iskombinovati s odećom su uvek dobrodošli.

Gumene čizme su navodno nastale u 19. veku, posebno pravljene za Vojvodu od Wellingtona koji ih je nosio kada je šetao svojim velikim posedima, tako da su i danas poznate kao Wellingtonke ili Wellies. S gumenim čizmicama ponekad nije lako jer njihov ultra „casual look“ nije baš lako nositi  sa ostalom odećom u ormaru. Ipak, kako su ove čizmice sve popularnije, sve se više proizvode u zanimljivim modelima, bojama i dezenima (čak i nose marke većine poznatih modnih dizajnera), a sa time se otvara i sve više mogućnosti njihovih pogodnosti za nošenje.

To prave trendseterice znaju već neko vreme, pa ih koriste za mladenačke, šik i otkačene kombinacije. No svejedno se morate držati osnovnih pravila kako najbolje nositi gumene čizmice…

  • Pantalone

Kad čizme kombinujete sa pantalonama, kao i kod drugih visokih čizama, najpraktičnije je da imate skinny pantalone/farmerice ili helanke, što sada nije nikakav problem naći jer skinny pantalone,  koje su ove sezone apsolutni hit, ima doslovce u svuda. Zašto skinny pantalone? Jer nećete imati problema sa povlačenjem nogavica prema gore ili gužvanjem unutar čizma.

A šta ako se ne osećate prijatno u veoma uskim pantalonama? Možda vam se ideja nošenja ovih čizmica neće činiti toliko privlačnom sa obzirom da ih nećete moći pokazati. Pogrešno! Zašto svoje slatke čizmice ne biste nosili sa podvrnutim nogavicama? Ovako možete i pokazati svoje čizmice, pantalone će ostati čiste, a vaša stopala će biti suva i topla.

Što se kombinovanja boja tiče, odaberite neutralne ako „pucate“ na klasičan look, a šarene ili one jarkih boja ako želite privući pažnju. Upravo zato postoje čizmice srednje do tamne nijanse džinsa koje svakome najbolje odgovaraju. Tamne, jednobojne čizmice idu bolje sa svetlijim ili izbeljenim džinsom. Izbegavajte kombinacije stonewashed džinsa i čizmica sa uzorkom. Šta je previše, previše je!

  • Haljine i suknje

Jesenje haljine ili suknje od malo debljih i težih materijala odlično izgledaju u kombinaciji sa gumenim čizmicama. One će ublažiti ozbiljnost neke formalnije haljine ili suknje i dodati otkačenost celom outfitu. Čizmice će posebno doći do izražaja ako se radi o haljinama ili suknjama do ili iznad kolena.

Kad govorimo o bojama, ovde je trik da se izabere boja odeće koja se poklapa sa bojom čizmica. Ali ako ste ljubitelj privlačenja pažnje i kontrasta boja, zanemarite to. Danas je sve dozvoljeno.

  • Kišni modni dodaci

Kombinaciju odeće i gumenih čizmica najbolje će kompletirati lepa kišna kabanica i zanimljivi kišobran. Sa ova dva modna dodatka poboljšaćete raspoloženje čak i kad je vreme tmurno. Birajte između boja i uzoraka, kako biste pronašli onu kombinaciju koja Vam najbolje odgovara.

Evo još nekoliko slatkih modela, koji su u trendu ove jeseni … Slatke su zar ne ?

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka