Trend – tirkizna boja

15. Dec. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

Ako je verovati modnim stručnjacima, sledeća godina biće u znaku tropske nijanse tirkiza.

Kompanija "Pantone", koja proizvodi boje i snabdeva modnu i dekorativnu industriju, tirkiznu je proglasila za zvaničnu boju 2010. godine, a kreatori se slažu.
"Tirkizna ima univerzalnu primamljivost. Pogledate u predmet te nijanse i odmah se osetite kao da ste na odmoru", rekla je Džejn Šonborn iz kuće "Lili Pulicer".

Tirkizna predstavlja eksapizam, odnosno osećaj svežine i novog početka u novoj godini. Pošto se nalazi na "granici" plave i zelene, istovremeno deluje umirujuće (plavo) i pokretački (zeleno).
Ova boja idealna je za uklapanje u svim sezonama, jer u hladnijim mesecima osvežava tamne kombinacije, a u proleće i leto dopunjava bele ili svetle odevne predmete.
Tomi Hilfiger se slaže da je tirkizna definitivno boja sledećih sezona, i uvrstio ju je u svoje naredne kolekcije. Kao inspiracija, tu su egzotična ostrva Kariba.

"Žene u mom životu nose tirkizni nakit na odmoru, na moru, i izgleda fantastično uz preplanulu kožu", rekao je Hilfiger.
Kreator je upozorio da, iako na ženama izgleda fantastično u svim količinama, ne preporučuje tirkiznu muškarcima, već im savetuje tamnije nijanse.
Tirkizna je dobar izbor i ako planirate da preuredite dom, naravno u obliku detalja.

"Ova boja je univerzalna i fleksibilna, i dobro se kombinuje sa sivom, plavom, crnom i belom", rekla je dizajner enterijera Šarlot Mos.
Osim za odeću i kuću, tirkizna je efektivna i kao nijansa sportske opreme, ali i laka za nokte, senke i olovke za oči…
Kompanija "Pantone" je za 2009. godinu odabrala žutu boju mimoze.

Izvor: MONDO

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka