Top 8 modela cipela za proleće 2015

2. Feb. 2015.   //   Autor:   //   Moda, Obuća   //   No Comment

Proleće će nam uskoro zakucati na vrata! U kojim cipelama planirate da mu poželite dobrodošlicu?
Osluškujući sve zaljubljenike u cipele (a to smi svi mi, zar ne?), dosetili smo se da vam pripremimo top 8 modela cipela koje ćemo nositi sledeće sezone! Mali zum na prolećne kolekcije nam je dao potpuni uvid u modele koji će biti hit za prolećnu sezonu. Pa kojim to modelima možemo već sada da se radujemo?

Pre svega, udobnim cipelama jer su se dizajneri oblikujući glavne trendove u svetu cipela vodili oko jedne zajedničke ideje: kako da cipela bude što udobnija, prijatnija za hod, stopalo. Zato ne treba da nas čudi što među osam trendova dominiraju četvrtaste, pune pete ili ravna obuća.

Cipele sa pletenim detaljem

Da cipele mogu da budu mala remek-dela dokazali su dizajneri koji su odlučili da ih dizajniraju nalik najsavršenijim pletenim komadima nameštaja od čvrste trske. Koristeći jarke boje postigli su da cipele izgledaju krajnje futuristički, moderno i nosivo. U igranju sa trskom, prednjačio je Alexander Wang, ali i Michael Kors kao i Altuzarra.

files (10)

Moćne štikle

Stileto model opstaje i to onaj s nevrovatno tankom štiklom, koji prati atraktivna tekstura samog kalupa. U fokusu su moćne, statement cipele koje možete da nosite u bilo kojoj prilici.

files (9)

Sa kaišćićima

Bilo da je samo kao detalj na vašem članku, ili vas je nalik puzavici, duboko do kolena prekrio red kaišćića ili traka, vreme je da rimljanke dobiju varijacije koje su zaslužile! Bilo u ravnoj ili podignutoj opciji.

files (8)

Kaubojke

Wild, wild west je inspirisao mnoge dizajnere počev od Victorije Beckham preko Marissa Webb do Emilia Puccija da je vreme da probudite kaubojku u sebi i ovog leta prošetate neke udobne kaubojke koje možete da nosite u paru sa lepršavim, svilenim haljinama i šeširima.

files (7)

Fancy ravne cipele

Što više ukrasa, to bolje! Japanke, baletanke, papuče… sve što je ravno možete da nosite samo ukoliko modelom dominiraju neki oversize ukrasi u vidu perja, resa, nitni, sitnih biserčića, dragulja. Pri tom, ovo su udobne cipele koje možete da nosite ceo dan. Prilikom kafenisanja, šopinga, odlaska u provod.

files (6)

Kolorbloking

Dva tona, ponekad i treći, ali mahom dva, i to kontrastna dominirala su u okviru prolećnih cipela. I to mahom na trendi, urbanim modelima sandala sa tankom ili četvrtastom potpeticom.

files (5)

Ravna platforma

Sedamdesete su omogućile povratak ovom modelu. Nosimo ih uz zvoncare, teksas haljine A forme i kombinezone.

files (4)

Četvrtasta peta

Zaboravite na tanku štiklu. Nju nosite samo u svečanim prilikama, a i tad birajte stabilnu. četvrtastu petu u kojoj ćete moći da đuskate celu noć.

files (3)

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka