Šminka po boji očiju: Pogledajte koja vam pristaje

14. Sep. 2015.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment
Kontrastne boje naglašavaju prirodnu boju očiju, tvrdi poznata šminkera.
Svetski šminkeri tvrde da plavim očima pristaje senka bakarne boje, dok je za smeđe idealna ljubičasta. Njihov savet je da uvek treba nositi kontrastne boje kako biste istakli svoj pogled. Plave oči vole tople boje, crvena je idealna za zelenooke, dok tamnoplava ističe smeđe oči.

Pojam pravila o šminkanju se menja sa trendovima, a poznata šminkerka Šarlot Tajlburi daje savete kako da od šminke izvučete najbolje. Ona tvrdi da na plavim očima najbolje izgledaju bakrena i zlatna senka, koje oči čine još plavljim, a tople metalik boje im daju dozu topline. Crvena boja je pun pogodak za zelenooke. Dobar izbor su takođe i ljubičasta, kao i roze boja, koje uokviruju oči i izvlače zeleni pigment.

26119

Tamnoplava i ljubičasta ističu smeđe oči. Najbolji su izbor za one sa ovakvim očima tamne boje, a pogotovo teget, koja naglašava zeleni pigment u smeđim očima. Ljubičasta ili tamnoplava linija olovke postići će isti efekat kao i crna. Ono što bi trebalo izbegavati jesu svetlucave senke, jer ističu bore. Boju lešnika obogaćuju neutralne smeđe nijanse, a zlatna i boja smaragda naglašavaju zeleni pigment u očima boje lešnika, dok neutralne smeđe pojačavaju njihovu jačinu. Na rubove kapaka nanosite zeleni ili čokoladnosmeđi ajlajner, a izbegavajte nijanse peska koje umrtvljuju izgled. Ostale preporučene nijanse su bronzana, maslinasta, kao i boja šljive.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka