PRIRODAN IZGLED: Uskladite boju šminke sa bojom kože i očiju

8. Nov. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Moda   //   No Comment

Šminka bi trebala unaprediti izgled našeg lica, a ne sakriti ga. Ništa nije primamljivije od prirodnog izgleda.

Šminkanje može postati zastrašujući zadatak za žene koje nisu vešte u umetnosti šminkanja ili nisu upoznate sa pravim tehnikama i usklađivanju boja šminke sa svojom bojom kože iočiju.

Najčešće greške su u biranju pogrešnih boja koje odudaraju od boje tena ili boja koje se ne slažu sa odećom koju nosimo. Takođe se često greši pri  stavljanju  premalo ili previše šminke na lice.

Umesto pravilnog šminkanja i u nedostatku znanja, postoje žene koje samo na lice nanesu puder i ruž i time smatraju da su ‘obavile posao’. Šminka bi nam trebala pomoći da istakne sve lepo, a naravno i da sakrije sve nedostatke simetrije lica.

Kad kupujete podlogu, testirajte boju proizvoda na ručnoj kosti. Ostavite proizvod nekoliko minuta i pogledajte kako izgleda na dnevnom svetlu. Savršena podloga stapa se sa vašom prirodnom bojom tena i nije lako uočljiva. Ukoliko vam koža ima bež tonove, sa primesama ružičaste boje, okrenite se ružičastim i nijansama breskve. Najbolje bi bilo da ako koristite nijanse breskve da i karmin i rumenilo prilagodite istim približnim nijansama.

Maslinasta koža više je masna

Sve nepravilnosti na licu prekrivaju se  korektorom, pre nego što nanesete podlogu i prekrijete je puderom u prahu. Bilo bi dobro da vaš tečni puder u sebi sadrži zaštitni faktor.

Takođe, nemojte nanositi previše šminke na lice, jer ćete izgledati starije.

Ako vaše lice ima maslinasti ten, neka vaša podloga bude toplijih nijansi, poput zlatno-smeđe. Maslinasta put u pravilu je nešto masnija, od ostalih tipova kože, pa nemojte koristiti šljokičaste pudere. Ako želite izgledati kao da ste se upravo vratili sa letovanja, nanesite malo tamnijeg rumenila na naistaknutije delove lica, poput obraza, mosta nosa i malo na čelo. Za usne odaberite olovku boje kože i bezbojan sjaj.

Ako vaše lice ima žućkaste tonove, klonite se ružičaste i boje slonovače u puderu. Radije se držite toplijih tonova sa žutom nijansom. Takođe, izbegavajte puder u prahu. Kremasto rumenilo ružičaste boje nanesite na obraze i tonove ružičastih sjajeva za usne.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka