Stiže novi trend u svetu šminkanja: Draping

14. Sep. 2016.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up   //   No Comment

U beauty svetu sve se više priča o tehnici ‘draping’ koja je stvorena za nanošenje rumenila na lice.

9bcc0fba7cdfb7e5042d4e6384e8f3d7

 

Novi trend u svetu lepote “draping” ima bogatu istoriju. Seže još u šezdesete i sedamdesete godine kada su vizažisti mešanjem boja dobijali savršene nijanse rumenila. Situacija se promenila zahvaljujući američkom make up umetniku Way Bandyju koji je zaslužan za potpuno novu tehniku – “draping”, odnosno drapiranje.

Ovom tehnikom, Way je hteo da stvori efekat “otkrivanja zavese”, tačnije lica na pravim mestima.

U to vreme (sedamdesete) Wai Bandy je bio jedan od najbolje plaćenih vizažista, a Cher, Madonna, Farrah Fawcett, Diana Ross pa čak i David Bowie bili su samo neki od njegovih klijenata. Bez “drapinga” nije prolazilo niti jedno modno snimanje.

a6b8f420714f66192d84800f308c63cd

Međutim, nakon njegove smrti (1986.) ova tehnika je pala u potpuni zaborav.

Izgleda da se dizajner Marc Jacobs setio svega i ove godine svojoj beauty kolekciji dodao rumenilo – Air Blush Soft Glow Duo s kojim se može napraviti savršen “draping”.

Rumenilo se sastoji od dve boje i pruža izvanredan sjaj. Tamnija nijansa u pakovanju preporučuje se za korišćenje po ivici jagodica, a na samom vrhu koristite sjajnu svetliju boju sa kojom treba dobro “omekšati” oštre linije rumenila.

Takođe se preporučuje lagano nanošenje rumenila na područje završetka obrva. Neki beauty znalci preporučuju i lagani trag na bradi, i sigurni smo da bi Bandyja odobravao taj potez. Na fotografiji ispod savršeno je prikazano kako bi trebao da izgleda look.

Mnoge poznate dame vrlo su brzo prigrlile ovaj trend uključujući Gigi Hadid i Kyle Jenner koji je postao deo njihove svakodnevne rutine.

Na tržištu danas možete pronaći nekolicinu proizvoda koji mogu imitirati ovo rumenilo pa vrlo jednostavno možete isprobati “draping” kod kuće. Pored odgovarajuće palete bit će vam potreban i jedna veća četkica za nanošenje i mrvica strpljenja.

Izgleda da je ova tehnika vrlo brzo konturisanje bacila u zaborav i “drapiranje” stavila u prvi plan.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka