Recenzija – NYX Contour & Highlight Pro palete

10. Sep. 2016.   //   Autor:   //   Brendovi, Kozmetika, Make-up, Recenzije   //   No Comment

U ovom članku želim sa Vama da podelim mišljenje o NYX-ovoj paleti za konturisanje lica. Kao što znate u zadnje vreme je konturisanje lica postalo veliki hit, pa tako svaki poznatiji brend kozmetike izbacuje svoje proizvode u vidu manjih ili većih paleta i kremastih stikova za konturisanje lica.

p60910-110847

 

p60910-111110

Posle puno odgledanih recenzija na temu ove palete, a i ostalih, odlučila sam da je kupim i probam.

Paleta dolazi u kartonskom omotu na kojem su ispisani svi neophodni podaci, u vidu roka trajanja, sastava palete, namene svake nijanse i pravilnog korišćenja svake nijanse na licu ponaosob.

U paleti, kao što vidite, postoji osam nijansi 4 za hajlajt i 4 za konturisanje. Od 4 nijanse za hajlajt dve su mat, a dve šimeraste, dok su tamnije nijanse sve gotovo mat. Svaki pan je moguće izvaditi i zameniti novim, što je dobra stvar, jer se neće sve nijanse koristiti istim intenzitetom. Svaki pan teži 2,7g.  Takođe, plastika od koje je urađena sama paleta je veoma dobrog kvaliteta.

p60910-110858

p60910-111035

Sve nijanse su jako pigmentovane i dosta se truse, pa treba biti pažljiv pri korišćenju. Nežno ih uzimati i malo po malo nadgrađivati po konturama.

Svih 8 senki imaju svoje šifre i nazive:

h1 – Pearl/white toned powder (shimmer) – vrlo svetao hajlajter, šimeraste strukture, nema većih šljokica, ali sjaj koji daje je izvanredan. Ja ga koristim kao hajlajt, ali vrlo malo samo vrhom četkice dodirnem i nanosim iznad jagodičnih kostiju, takođe ga koristim u unutrašnjim uglovima očiju i kao hajlajt ispod obrva.

h2 – Nude toned powder (matte) – ovo je potpuno mat hajlajter koji koristim takođe kao hajlajter najviše na dnevnom nivou, jer daje lepu nijansu bez šimera.Takođe može da se koristi za setovanje korektora ispod očiju, kome odgovara ovakva svetla nijansa.

h3 – Banana toned powder (matte) – žućkasta banana nijansa koja je potpuno mat, meni najbolje odgovara za setovanje korektora ispod očiju, i samo za tu namenu sam ga koristila.

h4 – Peach toned powder (shimmer) – ovo je šimerasta nijansa (ne toliko intenzivna kao prva iz palete) koja vuče na hajlajt sa zlatnim tonovima, takođe sam je koristila, ali posebno devojkama tamnije puti odlično pristaje.

p60910-111536

c1 – Soft brown with red undertone (matte) – srednje smeđa mat nijansa odlična kao bronzer, može i za konture, ali je dosta tamna. U mešanju sa ostalim nijansama u paleti je odlična za konture.

c2 – Neutral brown (satin) – takođe malo tamnija nijansa, ali po meni odlična za konturu, kao poseban proizvod.

c3 – True taupe (matte) – odlična nijansa za konturisanje svetlije i srednje puti.

c4 – Deep brown (matte) – tamno smeđa mat nijansa. Koristim je kao bronzer i za konture, ali mešanjem sa ostalim nijansama iz palete.

p60910-111854

 

Sve nijanse sam probala da nanosim i četkicama i beauty blender-om i dobro se pokazalo, iako malu prednost dajem četkicama.

p60910-113705

p60910-113621

Takođe sam sve nijanse koristila kao senke za oči i nemam nikakvih mana, odlično su se pokazale.

Paleta košta oko 2800 dinara i možete je poručiti online preko sajta Alexandar Cosmetics.

Ukratko, to je to što se ove palete tiče, ja sam lično prezadovoljna proizvodom i svaki dan je sve više koristim.

 

 

 

 

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka