Tri najlepše haljine na venčanju Đovane Batalja

20. Oct. 2016.   //   Autor:   //   Haljine, Venčanje   //   No Comment

Đovana Batalja, urednica italijanskog Vogue časopisa, konačno se udala! Njen izabranik je Oskar Englebert, poznati biznismen, sa kojim je u dugogodišnjoj vezi. Famozno venčanje se odigralo na Kapriju, manjem ostrvu u Italiji, sa velikim brojem zvanica. Mladenci su imali čak i svoj hashtag #gioandoscar na instagramu!

Bataljino venčanje je proglašeno za najmodernije venčanje sa najviše stila i jako brzo je postala glavna tema svih modnih obožavalaca širom sveta. Pitate se zašto?  Pored njene prelepe venčanice, ostale haljine koje je menjala tokom celog dana su sve prisutne ostavile bez daha. U daljem tekstu ćemo otkriti detaljnije koje je sve haljine poznata urednica nosila na njen specijalan dan.

VENČANICA ĐOVANE BATALJA

Haljina u kojoj je izabrala da se venča ova ikona stila je dizjanirao niko drugi do Aleksandra Mekvina. Ova prelepa dugačka haljina sa top dekolteom i naborima do poda, ostavljala je za sobom samo uzdahe. Pored nje, Đovana je na sebi nosila venac u kosi, prepun malih ruža, i kišobran u ruci koji je predstavio poseban romantičan detalj. Cela haljina je izgledala kao da je od velikih belih ruža, i na njenoj vitkoj figuri sa preplanulim tenom je stajala perfektno! Uz sve to, nararvno, njeno lice je bio prikriven belim velom.

HALJINA AZEDIN ALAJA (Azzedine Alaia)

Druga odevna kombinacija mlade bila je predivna, takođe bela haljina, dizajnirana od poznatog tunižanskog dizajnera Azedin Alaje. Iako prvenstveno dizajner obuće, Azedin je poznat i po njegovim večernjim elegantnim haljinama. Jedna od njih je upravo bila haljina od Đovane Batalja! Zatvorena i naizgled obična u gornjem delu, haljinu su činili specijalnom njeni rukavi koji su se širili i izledali kao zvona, dok je na njima bilo dosta belog perja. Poput perjastih oblaka na rukavima, takav je bio i kraj haljine od struka do dole. Haljina je bila dugačka, i išla je skroz preko belih fenomenalnih cipela. Stil je donekle bio egzotičan podsećajući na španske haljine, ali je odisao i francuskim minimalizmom. Pored prelepe haljine, krasile su je i bele velike minđuše.

HALJINA ĐAMBATISTE VALI (Giambattista Valli)

Haljinu za žurku nakon venčanja i prijema, je dizajnirao jedan od najcenjenijih italijanskih dizajnera Đambatista Vali. Njegova haljina je odudarala od prve dve po svojoj aktraktivnosti, dok je sličnost pronađena u boji. Sve tri haljine u skladu sa danom, su bile bele. „Haljina za noć“ je bila cela u belim cvetovima, ali ovoga puta to nisu bile ruže. Dublji dekolte sa tri četvrt rukavima i jako duboke bele čizme istog dezena, su upotpunile ovaj nesvakidašnji izgled. Haljina je kratka, upečatljiva i pravi izbor za noćni provod. Na nju je bio zakačen plašt iste boje, koji se vukao tri metra iza Đovane. Grandiozno!

Pored mlade, ne možemo da ne spomenemo i stil zvanica na venčanju, kao i njihove odevne kombinacije. Među ženskim društvom najviše su se istakle po originalnosti haljina Ana Delo Ruso (Anna Dello Ruso) i Natalija Masanet (Natalie Massanet). Njihove haljine su bile atraktivne sa svetlucavim šljokicama po njima, ali ujedno elegantne i svedene uz klasičan par salonki. Pogledi su se kretali sa jedne haljine na drugu, svaka je bila lepa na sebi poseban način, a to se i očekivalo, na ovom predivnom venčanju slavne modne ikone.

O autoru :