5 trikova koje verovatno niste znali o maskama za lice

15. Mar. 2017.   //   Autor:   //   Kozmetika   //   No Comment

Saznajte kada je idealno vreme za stavljanje maske, ali i šta je zabranjeno u upotrebi ovog proizvoda…
Barem jedno nedeljno koži lica treba da podarite čarobno delovanje maski jer one su prepune aktivnih sastojaka koje prodiru u epiderm, revitalizuju kožu i dodatno je hrane.

Da bi rezultat bila lepa i sjajna koža sledite naših 5 trikova za učinkovito delovanje maski:

# Pre nego što stavite masku…

Maske se mogu nanositi svaki dan, ako se radi o osvežavajućim i hranjivim maskama, ali ako želite kožu dubinski očistiti, onda to radite jednom nedeljno, a sve druge maske po pravilu se mogu upotrebljavati i do dva puta nedeljno ili prema preporuci proizvođača.

Pre nego što stavite masku, kožu treba dobro da očistite. Najdelotvornije je da napravite piling koji će ukloniti sve mrtve ćelije i ‘probuditi’ kožu ili je dobro da ‘naparite’ jer čista i sjajna koža bolje i dublje upija aktivne sastojke iz maske.

# Zašto je vreme bitno?

Maska se po pravilu na koži drži od tri do 15 minuta, ali i to zavisi od proizvoda do proizvoda. Pažljivo čitajte uputstva na deklaraciji i vodite se time. Jer, ako masku držite prekratko, neće imati pravi učinak, dok predugo držanje maske na koži može izazvati iritaciju, posebno ako nanosite maske za čišćenje lica.

# Uklonite sav ‘višak’

Masku možete skinuti umivajući se toplom vodom ili ‘strgnuti’ je u jednom potezu. Obavezno ostatke maske uklonite blaznicama ili namočenom vatom. Nakon što kožu dobro osušite tapkajući mekanim peškirom, nahranite je hidratantnom kremom.

# Zabranjeno na područje oko očiju?

Maske imaju visoku koncentraciju aktivnih sastojaka koji mogu izazvati iritaciju na ovom veoma osetljivom području. Upravo zato u trgovinama možete naći posebne maske za područje oko očiju, koje su nežne i hranjive. One sadrže sastojke koji smanjuju navalu krvi koja može štetiti ovom području. One u isto vreme smanjuju i jastučiće ispod očiju, uklanjaju podočnjake i ublažavaju nastale bore.

# Uvek postoji pravo vreme za…

Pravo vreme za stavljanje maski je uveče, kada je cirkulacija u našem telu najaktivnija, a koža pripremljena za hranjive sastojke. Stručnjaci savjetuju da ne stavljate masku nakon 22 sata jer koža ima manju aktivnost, a posebno ne ujutro jer je metabolizam kože najsporiji.

Izvor: Elle.hr

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka