Maske za lice iz kuhinje

22. Feb. 2011.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Sada na tržistu ima na hiljade različitih maski za lice. Htele ste mnoge da probate, ali ste se plašile da li ce odgovarati vašoj koži,ko zna koje sastojke  maska sadrži pa se od nje zateže lice. Ovo su neke maske koje je veoma jednostavno napraviti,a znate šta ima u njima. A sto je najvažnije mnogo je isplativije od kupovnih maski.

Napomena: Ako ste alergične na neki od ovih sastojaka,nemojte  ih ni stavljati na lice.

Mlečna maska

Odlična je za hladne dane. Na lice stavite jogurt ili pavlaku..Ostavite 10-15 minuta,a zatim isperite lice hladnom vodom. Maska omekšava i podmlađuje kožu, vraća joj prirodnu Ph ravnotežu i štiti je od hladnoće.Treba izbegavati područje oko očiju.

Maska od belanaca

Ukoliko  imate masnu kozu, sa izraženim porama, probajte masku od belanca.Ona osvežava kožu,blago je zateže i štiti od vetra. Odvojite belance i lupajte ga dok ne dobijete čvrst sneg, koji ćete zatim naneti na lice i ostaviti sve dok se potpuno ne osuši(oko pola sata)Isperite vodom.

Maska od banana, jogurta i meda

Pomešajte supenu kašiku meda, dve kafene kašičice jogurta i jednu bananu, nanesite smesu na lice, ostavite da deluje dok je koža potpuno ne upije. Isprati mlakom vodom.


Napravi svoju masku

1 2 3 4
Med Banana Puter Ruzmarin
Zeleni čaj(tečan) Ovas Majonez Nana
Badem Avokado Maslinovo ulje Kamilica
Vitamin E Kasa od bundeve Kokosovo mleko Aloja Vera
Vitamin A Zeleno grožđe Smeđi sećer
Vitamin C Jogurt

Iz svake tabele izaberite po jedan sastojak.Sve sastojke sjedinite,maska se može naneti na lice ili vrat. Izbegavati područja oko očiju i usta. Masku držati 15-20 min.Isprati masku.Vaša koža će biti odmornija i čistija.

 

Da li vi vise preferirate pritodne maske ili maske iz kuhinje?Da li imate neku masku koju bi zeleli da podelite sa nama?

O autoru :