Nanošenje pudera

30. Mar. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment
Jedno od najvećih problema pri šminkanju je izbor prave nijanse pudera koje će odgovarati vašem licu. Pri odabiru podloge vodite računa da nijansa ne sme biti svetlija ni tamnija od vaše prirodne boje kože jer podloga ne bi trebala da se vidi jer može izgledati neprirodno.

Pri nanošenju pudera podrazumeva se da je lice dobro očišćeno i da je nanesena krema koja odgovara koži. Tek kada koža dobro upije kremu možete početi sa nanošenjem pudera. Najbolje bi bilo puder lagano nanositi sunđerastim aplikatorom zbog jačeg efekta pokrivanja. Puder uvek prvo nanosite od sredine lica (obraza) prema drugim delovima lica.

Ukoliko ste svetlijeg tena, možete naneti puder u kamenu malo tamnije nijanse. Takođe za večernje izlaske kada je bitnija postojanija podloga na tečnim puder možete takođe naneti kameni, ali pazite da ne preterate da ne bi dobili efekat voštane figure.

Prilikom nanošenja pudera dobro obratite pažnju na liniju prelaza izmedju lica i vrata, kao i na liniju korena kose, jer se na tim mestima najčešće primeti razlika tena i boje pudera.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka