Šminkanje očiju

30. Mar. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment
Lepo nanošenje senke i šminkanje očiju je prava umetnost, a ponekim devojkama je teško da dostignu efekat koji žele. Najveća predrasuda svih je da im određene boje ne stoje dobro pa ih najčešće izbegavaju.
Ne postoji pogrešna senka za oči već samo treba obratiti pažnju kako se boje uklapaju sa bojom očiju i ostatkom šminke. Prvo, odaberite boju koju želite, zatim njenu sasvim bledu nijansu nanesite na ceo kapak i lepo razmažite. Uvek možete dodati još i zatamniti zato ne preterujte da ne biste pokvarili izgled. Zatim preko svetlije nanesite tamniju senku iste nijanse ili neku drugu senku koja je u kontrastu, pa ćete više istaći oči. Takođe, možete ispod donje linije trepavica u tankom sloju naneti svetliju nijansu izabrane boje da upotpunite efekat.

 

Za nanošenje koristite četkice od prirodne dlake ili sunđeraste aplikatore. Tamne senke produbljuju površinu, a svetlije nijanse naglašavaju površinu. Zato svetle senke izgledaju sveže na kapcima ili ispod obrva, a tamnije najbolje ističu liniju trepavica.

Vrlo važno za lep izgled, ako ste oči našminkali jače i tamnijim bojama, karmin i rumenilo treba da budu nežnih boja i obrnuto. Senkama korigujemo oči, smanjujemo ih, povećavamo, proširujemo. Senkama možemo postići sjajne efekte, daju pogledu oštrinu ili toplinu, razdraganost i vedrinu ili mističnost. Ako želite mističan pogled obavezan je ajlajner.

Jedan od najomiljenijih i najpoželjnijih načina šminkanja, već nekoliko godina je poznat kao “smokey eyes” . Upotrebite dosta senki u tamnoj boji, koje nisu previše svetlucave, a najbolje je da budu u dve ili tri slične nijanse, stavite tamni kreon za iscrtavanje očiju i puno maskare.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka