Nega kose

27. Mar. 2009.   //   Autor:   //   Kosa, Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Osvežite kosu prirodnim hranljivim sastojcima i vaša kosa će biti sjajna, bujna, meka i što je najbitnije zdrava.
Hranljivo pakovanje za sve tipove kose: 2 žumanceta, nekoliko kašika ricinusovog ulja, kapi od koprive, 1 kašika šampona. Utrljajte u koren i na celu dužinu i ostavite da stoji na glavi što duže, a zatim isperite mlakom vodom.

Prirodan recept za sve one koje muči perut: Jedan dan pre pranja kose glavu je potrebno natrljati salicilnim uljem (100 g ricinusovog ulja sa 10 g salicila) Trlja se koža glave, ne kosa. Bilo bi dobro ostaviti celu noć da stoji na glavi pa ujutru isprati.

Farbana kosa: Ukoliko ne želite da uništite kosu, koristite kvalitetne farbe i po mogućstvu hidrogen iz iste kolekcije. Negujte kosu za vreme godišnjih odmora koristeći preparate koji sadrže UV filter, da bi kosu sačuvali od soli, sunca i hlora, da bi boja bila postojanija. Takođe čuvajte boju kose preparatima za negu.

Kosu sušite uvek mlakim vazduhom iz fena ne vrućim, jer topao vazduh podstiče da koren luči loj, pa će kosa biti masnija. Podignite kosu četkom od korena i tako je fenirajte, usmeravajući topao vazduh prema korenu. Tako ćete sprečiti da frizura brzo splasne i da izgleda masno.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka