Šta je Jade Roller i za šta se koristi?

10. Apr. 2019.   //   Autor:   //   Lepota & Nega   //   No Comment

Šta je Jade Roller?

Dok ovi roleri (valjci od žada) trenutno imaju svojih 5 minuta u centru pažnje, oni su ustvari bili glavna stvar u kineskim rutinama nege kože od 7. veka. Možete ih zamisliti kao ručne mini masažere za lice. Mogu se napraviti od prekrasnog zelenog žada ili ružičastog kvarca, te se veruje da imaju lekovita i zaštitna svojstva za kožu, uključujući pojačavanje cirkulacije krvi, smanjenje nadutosti i omogućavanje dubljeg prodora proizvoda za negu kože. Valjci od žada izgledaju kao onaj na slici gore: oni su napravljeni od raskošnog zelenog kamena žada i imaju valjak na vrhu sa drškom. Neki valjci od žada imaju i manji valjak na dnu ručke, koji može biti odličan za upotrebu na manjim površinama lica.

Kako da ga koristim?

Neki svoj jade valjak drže u frižideru tako da je hladan i osvežavajuć kada se koristi. Koristi se nakon što se očisti lice i nanese noćno ulje za lice, serum ili antirid krema. Rečeno je da to ne samo da pomaže kod cirkulacije, već pomaže i Vašim uljima ili serumima da upiju u dublji nivo vaše kože, omogućavajući proizvodu da zaista prodre i obavlja svoj posao. Valjanje rolera najbolje funkcioniše ako ga smatrate alatom za masažu: kotrljajte napred-nazad, gore-dole i sa strane na stranu, radeći oko svojih kontura lica i dodajući malo više pritiska sa pomeranjem prema gore. Takođe sam pročitala da valjanje sa rolerom može pomoći kod limfne drenaže ako počnete da kotrljate od nosa kao centralna polazna tačka, a zatim ka stranama lica; krenite od sredine brade pa prema ušima; počnite na vrhu vrata i spustite se prema grudima. Rečeno je da ovo područje tretirano valjkom pomaže vašoj koži da izbaci toksine.

Koje su prednosti korišćenja?

Najpoznatije prednosti korišćenja žadnog valjaka uključuju smanjenje upala i natečenost kože, smanjenje pojave krugova ispod očiju (posebno ako je valjak hladan), stimuliranje limfnog sistema i cirkulacije krvi, posvetljivanje tena, zatezanje pora, pomažu u smanjenju pojave finih linija i omogućavaju dublje upijanje proizvoda za negu kože. Osim ovih pogodnosti, smatram da je lep način da se opustite i uđete u „mod za spavanje“ nakon večernje rutine nege kože uveče.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka