Usne

29. Mar. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment
Hladnoća, vetar i suv vazduh su najveći neprijatelji naših usana i najčešće izazivaju njihovu ispucalost. Vratićete im lep sjaj i zdrav izgled ako ih ujutru i uveče namažete medom, pa ostavite nekoliko minuta da deluje. Nakon toga usne isperite mlakom vodom i namažite balzamom za usne.
Najbolje bi bilo da labelo uvek imate kod sebe, jer ćete ga tako nesvesno više koristiti i pomoći vašim usnama da izgledaju u svakom trenutku sveže.

Ne oblizujte usne: Iako devojke misle da će ih tako najbrže ovlažiti, to je potpuno netačno i štetno. Kao prvo usne će brzo popucati na vetru, a oblizujući usne, skidate sa njih sve masti koje one prirodno sadrže. Stručnjaci takođe kažu da se po hladnom vremenu na svakih sat vremena popije po nekoliko gutljaja vode, jer usne i koža moraju da se vlaže iznutra.

Obratite pažnju na sitne pukotine u uglovima usana koje su veoma opasne, iako im ne pridajemo veliku važnost i dodirujemo ih prljavim rukama. Da bi sprečile infekciju na ispucali deo treba staviti neku antibiotsku mast. Zato je najvažnije da vodite računa o higijeni.

Mogu da se naprave prirodne maske za usne ili nije loše da svakog dana protrljate usne nekim voćem, ili ledom koji daje usnama sjaj i svež izgled.

Najvažniji savet: Usne su kao kosa i koža, ogledalo zdravlja, zbog toga, ako se o njima brinete, to će se sigurno odraziti na vaš izgled.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka