Kupus dijeta

20. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Dijete, Mršavljenje, Zdravlje   //   No Comment

kupus_supa_vKupus dijeta je jedna od najpopularnijih dijeta na našim prostorima. Karakteriše je  jednostavnost u pripremi i efikasnost u rezultatima. U većini slučajeva organizam dobro reaguje čak i ako se ova dijeta sprovodi par dana i tada možemo da govorimo da se radi o blagom čišćenju organizma.

 

Priprema

 

Skuvati supu od:

 

    * 5 velikih glavica luka
    * 2 zelene paprike
    * 1 ili 2 konzerve celog paradajza
    * 1 svežnja celera
    * 1 velika glavica kupusa
    * 1 kašika sledećih žitarica i mahunarki: sočivo, pšenica, ječam i suvi grašak

 

Posoliti, pobiberiti, staviti peršun i po želji može i ljute papričice. Zaliti vodom da ogrezne i kuvati dok povrće ne omekša.

 

Način upotrebe:
Ova supa se može jesti kad god osećate glad i koliko god želite.
Neki pobornici dijete sa kupus supom kažu: ŠTO VIŠE JEDEŠ VIŠE ĆEŠ DA SMRŠAŠ. Uz ovu supu može još da jede sledeće:

 

Prvi dan
Svo voće osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija od ostalog voća. Dakle, jede se samo supa i voće. Za piće može nezaslađen čaj, nezaslađena crna kafa i/ili voda

 

Drugi dan
Svo povrće – količina nije ograničena – bitno da niste gladni. Pokusajte da jedete lisnato povrće, a izbjegavajte boraniju, grašak, kukuruz itd. Za večeru može veliki pečeni krompir na maslacu. NE JEDITE VOĆE. Ne zaboravite da jedete i supu. Minimum jednom dnevno 

 

Treći dan
Jedite supu, voće i povrće koliko želite. NEMOJTE JESTI PEČENI KROMPIR.
Ako ste se pridržavala gornjih uputstava za ovih tri dana trebalo bi da ste 2 – 3 kg lakši.

 

Četvrti dan
Pojedite do 3 banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mleko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljenihhidrata, a takođe i mleko. SUPA I DALJE OBAVEZNA

 

Peti dan
Govedina i paradajz. Možete pojesti 300-600 grama govedine i do 6 paradajza. Pokušajte da popijete 6-8 čaša vode u toku dana u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma. OBAVEZNO BAR 1 TANJIR SUPE!

 

Šesti dan
Govedina i povrće. Možete da jedete koliko želite govedine i povrća. Naravno I SUPU

 

Sedmi dan
Integralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete da jedete koliko hoćete pirinča i povrća. Obavezno SUPU.

Na kraju sedmog dana, ako ste se pridržavali uputstva izgubićete 4,5-7 kilograma. Ako ste izgubili više od 7 kilograma, pauzirajte sa dijetom dva dana pre nego počnete ponovo ispočetka.

 

kupus diejtaOva sedmodnevna dijeta može se koristiti onoliko dugo koliko želite. Osećaj lakoće i dodatne energije dobar je razlog da se proba sa ovom dijetom.

 

Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje ni jedne vrste dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom pa nismo odgovorni za neuspeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao ni druge posledice koje njena primena može izazvati. Sprovođenje ovih dijeta preuzimate na vlastitu odgovornost.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka