Najčešće zablude o nezi kože lica

13. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Depilacija, Kozmetika, Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Ako mislite da čokolada i slatkiši važe za glavnog krivca, pri nastanku bubuljica, varate se. Niste jedine, svi mi više-manje verujemo u ta tzv. pravila.

  • Zaštitni faktor nanosi se samo u vreme sunčanja

Lice treba zaštitu bez obzira na vremenske uslove, čak i po najoblačnijem danu. Isto tako, iako je zimi UVA zračenje puno manje nego leti, svejedno utiče na pojavu prevremenih znakova starenja kože. Većina krema koje danas kupujemo ima zaštitne UVA i UVB faktore, pa zato kad je kupuješ obrati pažnju na sastav kreme.

  • Čisto lice = lepa koža

Možda vam se sviđa osećaj zategnutog čistog lica, ali to ne znači da vam je koža zdrava. Čišćenjem lica skidamo zaštitini sloj od ulja, koje ono stvara radi zaštite od bakterija. Zato birajte blage kremaste proizvode za čišćenje lica, da ne bi skinuli celu zaštitu s lica jer joj treba 8 sati da se ponovo stvori.

  • Ista boja senke i boja očiju

Nema ništa loše ako koristiš boju senke koja je ista s bojom tvojih očiju. Međutim, ukoliko ih želiš istaći odluči se za kontrastne boje. Što je boja senke raličitija od boje tvojih očiju šminka će delovati dramatičnije – tako će crni smokey eyes make up doći do izražaja.

Plave oči
– harmonični tonovi: zeleni, žuti, pink
– kontrastne boje: smeđa, crna, ljubičasta i narandžasta

Zelene oči

– harmonični tonovi: plavi, žuti
– kontrastne boje: ljubičasta, crna, bronzana

Zelenkasto-smeđe oči
– harmonični tonovi: boje korala i breskve i smeđa
– kontrastne boje: crna, plave i ljubičaste nijanse

Smeđe oči
– harmonični tonovi: crvene i narančaste nijanse
– kontrastne boje: siva, crna, zelena, ljubičasta, ali i plava

  • Voda pomaže suvoj koži

Pijenje većih količina vode ne daju vlagu koži kao prirodna ulja koja se nalaze u njenim gornjim slojevima. Unošenje tečnosti, naravno pomaže vitalnim organima. Koža ti može biti suva, iako piješ preporučene 2l dnevno. Najbolji način da je održavaš vlažnom je da redovno nanosiš hidratantni losion za telo.

  • Zubna pasta sprečava pojavu bubuljica

To ipak nije preporučljivo, jer sastojci u pasti vrlo iritiraju kožu lica.

  • Dlačice nakon brijanja rastu gušće, deblje i tamnije

Ovo definitivno nije istina. Dlake rastu oko centimetar mesečno bez obzira kojom vrstom depilacije ih uklanjate. Istina je da nakon čupanja dlake postaju mekše i tanje, pa se radije odluči za čupanje(epilatorom), iako boli, ali bar nećeš iritirati kožu svaki dan brijačem.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka