Načini depilacije

13. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Depilacija, Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment
Brijanje

Mnogima se još uvek najviše sviđa tradicionalno brijanje. Jeftino je, lako i brzo izvodljivo. Iako brijačem možete postići jako dobar rezultat (mnogo bolji nego sa električnim brijačem) na žalost kratkotrajan je – već nakon 2 dana ponovo vam izrastu dlačice. Da bi se bolje obrijale, upotrebite nov brijač i lagano ga povlačite, nemojte jako pritiskati kožu. Dobro namažite gel ili penu za brijanje (izbegavajte sapun jer isušuje kožu) kako bi koža ostala meka i vlažna. Počnite od članaka, prema gore, suprotno od rasta dlačica. Nakon brijanja isperite kožu i obavezno nanesite mleko za telo.

Savet :

Nakon brijanja bikini područja često se pojave crvene bubuljice. Da bi ovo izbegli, rastopite dva aspirina i kap glicerina u 1/4 čaše destilovane vode. Ovu smesu nanesite nakon depilacije. Takođe vam može pomoći krema sa glicerinom.

Krema

Možete se odlučiti i za skidanje dlačica privremeno depilacijskom kremom. Kreme uklanjaju dlačice kod baze folikula. Idelane su za veća područja, poput nogu, ali nisu prikladna za upotrebu na licu, jer irititaju kožu lica, a neće vam ukloniti sve dlake.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je vrlo popularna metoda depilacije za trajne rezultate. Kad je vosak topao, ulazi u folikule i izvlači dlaku iz korena. Dlake će vam narasti za oko 3-6 nedelja. Loša strana ove depilacije je da može biti bolno za žene sa osetljivom kožom. Odmah nakon depilacije lagano pritisnite to područje, a još bolje bi bilo da pređete ledom preko kože da smanjite bol.

Izbeljivanje

Izbeljivanje je najpogodnija metoda za brkove i dlake na licu, jer dlačice postaju nevidljive, a lice je vrlo osetljivo na ostale metode brijanja. Nije prikladano za ostale delove tela jer ne uklanja dlake, a koža vam neće ostati glatka.

Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka je metoda koja postaje sve popularnija, zahvaljujući bezbolnosti i dugotrajnosti rezultata. Ipak ne postoji garancija da ćete trajno ukloniti dlake na ovaj način, a može biti poprilično skupo.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka