Make – up trendovi za proleće

3. May. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up, Moda, Trendovi   //   No Comment

Kako se šminkati ovog proleća ?

 

Trendovi za proleće uključuju nežno, smokey našminkane oči, povratak lila  senke, besprekoran ten i guste dugačke trepavice. (prave ili veštačke). Glavna vodilja za proleće je svežina i neutralnost kroz pastelne, blage tonove koji daju bajkovit, izvanzemaljski izgled.

 

Lice

 

Negovana koža lica je uvek „in“. Sve kozmetičke kuće se slažu kako je najbitnije postići da koža izgleda kao da uopšte niste stavljali puder. Koža u proleće 2009. izgleda hidrirano i sjajno iznutra.Puder se koristi za posvetljivanje ispod očiju (kako bi se smanjila vidljivost podočnjaka) i duž linije vrata i ramena.

 

Što se rumenila tiče, ovog proleća u trendu su nežne roze nijanse, boje breskve i pastelno ljubičasto rumenilo. Teksture su providne i lagane, kako bi se postigao utisak da sjaj dolazi iznutra. Bronzana i teška smeđa nijansa se više ne koriste.

 

Oči

 

Pozdravite se sa gustim obrvama i naglašenim tušem za oči. Šminka se bazira na definiciji oka nežnim bojama.Većina kozmetičkih kuća izdala je blage, pastelne kolekcije za oči, a u gotovo svakoj liniji najvažnije mesto zauzimaju nijanse ljubičaste (uključujući i ljubičaste tuševe za oči). Što se načina šminkanja tiče, najpopularniji je, ne previše naglašeni, ljubičasti „smokey eye“ koji odgovara svakom tipu kože.

 

Make-up završite sa nekoliko slojeva maskare, ove sezone trepavice moraju biti jako naglašene. Gotovo sve modne piste za prolećno/letnju sezonu bile su prepune modela sa veštačkim trepavicama, koje su doprinele izvanzemaljsko bajkovitom trendu prolećnog make-upa.

 

Usne


Nijanse boje kože, boja lososa i „blede“ nijanse kao u šezdesetima bile su inspiracija za ovosezonske ruževe. Ostao vam je tamni ruž od jesensko/zimske sezone 2008. kojeg obožavate? Prilikom nanošenja pomešajte ga sa svetlim (prozirnim) balzamom (stickom) za usne, kako biste ga posvetlili i ublažili nijansu boje, pa ga možete nostiti i ovog proleća. Sjaj za usne je još uvek „in“, ali samo kako bi dodali sjaj. Šljokice i drugi svetlucavi pigmenti nisu poželjni ove sezone. 

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka