Pedikir

9. May. 2009.   //   Autor:   //   Nega tela, Nokti   //   No Comment

194729203Kao što vodite računa o manikiru, depilaciji… red je da se posvetite svojim stopalima.

Pored estetike, posebnu pažnju poklonite banjskom efektu nege stopala, pripremite svojim nogama spa dan. Napunite kadicu vrućom vodom i neka zabava počne.

Uz kadicu i vodu sledi dodavanje nekog od izabranih proizvoda. Možete se odlučiti za neku od industrijskih kupki za stopala, ili pripremiti svoju. Od prirodnih spa dodataka preporučuju se esencijalna ulja, poput onih od drveta čajevca (deluje antiseptički), lavande (deluje opuštajuće) ili mentola koji će zagolicati vaš um i tabane.

fooot

Za kraljevski užitak pospite latice ruže i uz omiljenu muziku opustite se desetak minuta. Stručnjaci Marie Claire-a preporučuju i stavljanje malog peškirića na dno posude sa vodom na kome ćete dodatno opustiti svoje noge.

Seckanje


Sledeće što vam predstoji jeste sečenje noktiju. Kod ove radnje obratite pažnju na sledeće. Nokte secite uvek ravno, nikako ukoso. Krajevi noktiju se oblikuju naknadno turpijom. Ukoso isečen nokat, osim što ružno izgleda, može početi i da urasta. Kada ste isekli nokat, nežno pogurajte zanoktice i iseći. Kao i kod manikira.

Ahilova peta


Sada predstoji obično najmukotrpniji posao, vaše pete. U zavisnosti od problema izaberite turpiju određene grubosti – za pete u dobrom stanju biće vam potrebna turpija nalik onoj za nokte, dok u težim slučajevima birajte one poput rendeta. Dok je jedna noga i dalje u vodi, druga se tretira, i obrnuto.

Ako su vaše pete u jako lošem stanju, i koristite turpiju za pete, ne zaboravite da posle njega isturpijate kožu manje jakom turpijom kako ne biste ostavili hrapavu kožu. Kada jednom uradite ovakvo generalno sređivanje, nemojte ih zapostavljati, svakih nekoliko dana lagano posle tuširanja pređite koji put kamenom za pete svuda gde osetite hrapavu kožu.

Piling


pilingSada kada je još ostalo da na celom stopalu dobijete meku kožu, izaberite neki od pilinga za stopala ili pripremite svoj. Kukuruzno brašno, šećer, ili morsku so umešajte u hidratantno mleko ili gel za tuširanje, po želji dodajte i koju kapljicu nekog miomirisnog ulja, pa prionite na trljanje kružnim pokretima.

Masaža


Kada je kupanje gotovo, osušite noge i prionite na finiš. Vaše prekrasno oblikovane nokte nasijajte turpijom za poliranje, a zatim stopala obilno namažite nekom od najmasnijih krema. Prionite na masažu. Izučite tačke i krenite na posao.

Noge možete i zapakovati tako što ćete staviti mnogo kreme, a zatim odmah navući čarape. Ovakva pakovanja mogu pomoći i najproblematičnijim nogama ako budete dovoljno uporni. Svako veče pre spavanja nanesite kremu, obujte čarape i ušuškajte se u krevet.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka