U ormaru “tesno” od tesnih krpica

14. Jan. 2010.   //   Autor:   //   Lifestyle, Moda, Trendovi   //   No Comment

Sve te blic dijete na kojima se u rekordnom vremenu skine i do pet kilograma, nisu pogubne samo po zdravlje, već i po ženski novčanik

Grupa američkih nutricionista nedavno je sprovela jedno vrlo zanimljivo istraživanje, čiji će te rezultati, sasvim smo sigurni, vrlo iznenaditi. Naime, na osnovu odgovora koje je dalo tri hiljade žena uključenih u istraživanje, stručnjaci su zaključili da se u ženskim garderoberima krije odeće u vrednosti od nekih tri milijarde evra, koju više niko ne nosi.

Otkud to, pitaš se sad ti. Uz preporuku da proveriš kakvo je stanje po tom pitanju u tvom šifonjeru i gde si zaturila farmerke dva broja manje za koje veruješ da će ti jednog lepog dana ponovo biti dobre, odmah da ti kažemo da je odgovor vrlo jednostavan – žene naime toliko često menjaju kilažu da u ormaru imaju odeće u bar tri različite veličine (samo je jedna prava), od kojih u proseku nekih deset komada više nikada ne obuku. Naravno, te “prerasle” krpice ne bacaju, jer se, bože moj, nadaju kako će jednog dana ipak smršati.

Tako se, zaključuju istraživači, pokazalo kako sve te blic dijete na kojima se u rekordnom vremenu skine i do pet kilograma, nisu pogubne samo po zdravlje, već i po ženski novčanik. Zato, ako o zdravlju baš i ne razmišljaš previše, možda te ovaj udar na finansije malo trgne i natera da razmisliš o tome kako se hraniš ili još bolje izgladnjuješ čim se malo ugojiš. Jer, nagle i česte oscilacije u težini ne samo da nisu zdrave, već su i vrlo skupe. Stoga počni da razmišljaš o tome kako je krajnje vreme da usvojiš zdrave životne navike.

I za kraj, slatkiš. Pomenuto istraživanje je pokazalo da prosečna žena sanja o tome da nosi odeću broj 38, dok je gotovo polovina njih priznala da laže kad ih pitaju koji konfekcijski broj nose.

Izvor: Ženski kafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka