Nezaobilazne mini suknje

10. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

O tome da počnu da nose nešto kraće suknje devojke počnu da razmišljaju u tinejdžerskom uzrastu, tačnije negde oko 14. godine, a većina njih svoj prvi minić kupi dve godine kasnije


Bez obzira na trendove i veliki povratak midi dužine, koji je najavljen za predstojeću modnu sezonu, mini suknje definitivno ostaju u igri. Razlog je jednostavan- žene naprosto više bez njih ne mogu. I to ne samo one mlade i zategnute, već i dame u nešto zrelijim godinama, koje poslednjih godina nemaju problem da pokažu svoje noge.

Zapravo, zabeležen je porast, tako da je sve više žena koje i kada zađu u petu deceniju života i dalje bez kompleksa uživaju u mini suknjama. Naravno, činjenica je da je moderno doba sa sobom između ostalog donelo i povećanu brigu za svoj izgled tako da žene danas duže ostaju u formi- negovane su, lepe i zategnute i u svojim četrdesetim, te i ne čudi da s punim pravom žele to i da pokažu.
No, nije uvek bilo tako. Još samo pre nekih dve decenije retke bi se usudile da obuku kraću suknju već nakon što bi napunile tridesetak godina.

  • Naravno, šezdesete su godine prošlog veka sve promenile- danas većina žena kako je ne samo prihvatljivo, već i preporučljivo i nakon napunjenih 40 godina slobodno pokazati kolena i nositi mini suknje. O tome da počnu da nose nešto kraće suknje devojke počnu da razmišljaju u tinejdžerskom uzrastu, tačnije negde oko 14. godine, a većina ih svoj prvi minić kupi dve godine kasnije.
  • Nakon 16. godine, suknja postaje sve kraća, pri čemu najkraće miniće, čija dužina ne prelazi tridesetak centimetara, nose dvadesettrogodišnjakinje. Nakon toga, minić „poraste“ nekih sedam centimetara.
  • U četrdesetoj godini života suknja se penje na na nešto jačih četrdeset centimetara, nakon čega pada ispod kolena. Drugim rečima, kada uđu u šestu deceniju života, za većinu su žena minići tek deo slatke prošlosti, a suknja u tim godinama dostiže dužinu od osamdesetak centimetara.

Iz svega ovoga se vrlo lako može zaključiti kako moderna žena ima mnogo više samopouzdanja, koje je delimično posledica i činjenice da svom izgledu poklanja znatno više pažnje, te je i svesnija da dobro izgleda. Čak i uprkos godinama. Stoga i ne čudi kako većina dizajnera i stilista veruje da je tek pitanje dana kada će se i dame u pedesetim godinama odvažiti da pokažu svoje noge.

Izvor: Ženski kafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka