Proleće traži piling

20. Mar. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela, Prirodno za lepotu   //   No Comment

 

Zima, nezdrav vazduh u prevrućim kancelarijama, gradski smog i nedostatak kretanja – rezultat je sivo, umorno lice i koža bez sjaja.

Da bismo našoj koži ponovo vratili prirodnu vitalnost, u proleće obavezno treba napraviti temeljan piling. Nakon što se površinski sloj „oljušti“, dočekaće vas mlađa, regenerisana koža!
Odlučite li se za nešto jači piling na bazi voćnih kiselina, najbolje je da to poverite proverenoj kozmetičarki, kako ne biste „spržili“ lice.

Ali, pre tretmana valja imati na umu kakvu vrstu kože imate. Vrlo nežna i osetljiva često pati od crvenila i raznih iritacija pa nju treba tretirati veoma pažljivo.

 

Koliko često?


Već nakon prvog tretmana koža će delovati svetlije i svežije, a ponavljate li postupak, postaće mlađa i nežnija. Za mlađe osobe dovoljna su dva-tri pilinga godišnje, a ukoliko već imate bore i tragove starenja, odlučite se za ciklus od šest tretmana: prva dva u razmaku od nedelju dana, ostala četiri u razmaku od dve nedelje, a najbolje bi bilo da vam piling zajedno s tretmanom lica uradi kozmetičar, naročito ako imate problematičnu kožu s bubuljicama i otvorenim ranicama.
Piling kod kuće možete raditi jednom nedeljno, nikako češće da ne biste iziritirali lice, i ne zaboravite da uvek posle njega na lice stavite masku i namažete odgovarajuću kremu.

Domaći recepti


Na tržištu se mogu naći razne piling kreme koje se jednostavno utrljaju na lice, kao i sapuni koji sadrže zrnca koštica kajsije ili breskve. Ali, ako ste se odlučili da piling odradite u kućnoj radinosti, dva dobra stara recepta su kukuruzno brašno i morska so. Pomešani s finim eteričnim uljima ili vodom, vašoj koži pružiće pravo zadovoljstvo, a i talog crne kafe može odlično da posluži u ove svrhe.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka