Make up trend – povratak u osamdesete

13. May. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up, Trendovi   //   No Comment

Do 80’s looka u 5 koraka.

Zaboravite sve sto ste do sada naučili o šminkanju: make-up artisti ove sezone beskompromisno naglašavaju oči, obraze i usne!
Dizajnerski predlozi sa modnih pista preneli su deo vedrine i kolora najnovije mode i na make-up, stvorivši zahvalan teren za pregršt modnog eksperimentiranja. Kozmetičari su i ove sezone snažno inspirirani beskompromisnom i odvažnom šminkom osamdesetih godina. Revije Diora, Prade i Marc Jacobsa jasno poručuju da je zadnje što ove sezone želite učiniti – izgledati kao da ste bez šminke.


Zvezde poput Madonne, Cyndi Lauper, Joan Collins, Anne Lennox, kao i kultne serije “Dallas” i “Dinastija”, obežile su ovo doba i dali opšte velik doprinos popularnosti osamdesetih.
Make-up ovog razdoblja prenaglašen je, a karakterišu ga intenzivni nanosi boje koji savršeno prate modno raspoloženje 80-tih, uz predimenzionalne frizure i naglašena ramena.

Dramatične, tamne i krejonom iscrtane oči i intenzivno obojani sjajni obrazi predstavljaju tipično obeležje ovog stila šminkanja.
Smokey eyes” i intenzivan ruž retko se pojavljuju zajedno, odvažno oponirajući decentnom šminkanju, ali i kozmetičarskom pravilu broj jedan – nikada ne istaknuti usne i oči istovremeno!

Šimerima i metalik teksturama make-upa naglašavaju se kapci, obrazi, ali i telo. Senke za oči koriste se u pravilu u celom spektru boja: plava, narandžasta, zelena, ljubičasta…
Buduće fluorescentne duge i snažno senčenje čine tek sažetak kozmetičkih poigravanja najnovijom modom – kao hommage vremenu glamuroznog “punk” stila. Najatraktivniji izgled, prema preporukama make-up artista, postići ćemo, sjajnim teksturama sa različitim svetlosnim efektima, uz više slojeva maskare i atraktivnih dodataka poput apliciranih kristala ili ekstremno dugačkih umetnih trepavica.

 

Pet koraka do blistavog izgleda “osamdesetih”



1. Podloga

Budući je glavna karakteristika make-upa osamdesetih sjajna koža, potrebno je voditi računa da se prirodni ton kože u potpunosti podudara sa prirodnom nijansom kože. Nakon hidratantne kreme, potrebno je tečni puder matirati sa puderom u prahu koji sadrži sjajne mikro čestice koje će osvetliti lice, a potom širokim kistom naneti bronzer, koji će licu dati preplanuli izgled kože. Bronzeri i osunčani ten, spomenimo, neizostavni su pojmovi koji se vezuju uz 80-te.


2. Oči

 


Na kapke nanesite intenzivnu boju senke, pink ili plavu, potom crnu olovku, višeslojno nanesite crnu maskaru. Na senku nanesite vazelin kako biste i na kapcima postigli masnu teksturu ruža.


3. Obrve

 


Obrve su guste, ispunjene senkom i podebljane krejonom.

4. Obrazi

 


Sjajna rumenila i shimmeri, najčešće ružičasta, obrazima će dati zdrav izgled.


5. Usne


Usne su oivičene olovkom za usne, a potom ispunjene sjajnim ružem i sjajem za usne – nekada i neutralnom nijansom, ali često intenzivno crvenim ružem.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka