Lagani makeup za zimsku sezonu

25. Dec. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Nega tela, Trendovi   //   No Comment

Lagani makeup za zimsku sezonu

Modni stručnjaci predlažu zimske trendove

Svako od nas ima neki svoj stil šminkanja, koji odgovara njegovom odevanju i karakteristikama lica i kože. Ako želite ove zime pratiti trendove evo šta predlažu poznati vizažisti i modni stručnjaci.

  • Blede oči i ružičaste usne

Na lice nanesite korektor koji je za nijansu svetliji od podloge. Za sveži izgled lica nanesite na jagodice rumenilo svetlo ružičaste boje ili nežne boje breskve (zavisno o vašem tenu) . Nakon toga uobličite liniju lica bronzerom, koji nanosite uz ivicu lica i duž linije vilice.

Dodatni savet: Puder u prahu nanesite na lice velikom četkom, tako nećete imati previše rumenila na licu.

svetao ten

Ove zime u trendu su gotovo nenašminkane, „blede“ oči, pa se barem nećete morati previše mučiti prilikom šminkanja. Kao bazu na kapke nanesite senku boje vanile, a kao ajlajner upotrebite tamno smeđu senku duž linije trepavica, preko celog kapka sve do nabora. Uvek uvijte trepavice pre nanošenja maskare, kako ih ne biste oštetili. Nanesite dva sloja maskare.

tamne senke

Na usne ovu zimu stavljajte ruževe nijansi bobičastog voća, poput maline. Ako  želite  sprečiti razmazivanje ruža, kao bazu na usne nanesite korektor ili tečni puder. Korektor ili puder nanesite na spoljašnje delove usana i tako nećete imati problem sa razmazivanjem šminke.

Nanesite sloj balzama za usne sa zaštitnim faktorom kako biste ih zaštitili od sunca i sprečili pucanje usana. Balzam će omekšati i navlažiti usne, ali neće biti masne za nanošenje ruža. Za maksimalnu preciznost pri nanošenju ruža, koristite kist za usne tako da ga možete naneti uredno i ravnomerno. Uz nijanse ruža koje vuku na ljubičastu boju, nanesite svetlucavi sjaj za usne slične nijanse.

  • Izgledajte glamurozno za samo 10 minuta

0-3 minute – Koristite puder u sticku kao bazu šminke – nudi prirodni izgled tečnog pudera, preciznost korektora i čist završetak poput pudera u prahu. Nanesite ga na kožu lica i prstima utrljajte da izgleda prirodno.

4-7 minuta – Za dramatične oči nanesite senku ili olovku na bazi vode / gela. Bledom nijansom iscrtajte kapke od linije trepavica do nabora kapka. Prstima razmažite senku sve do obrve. Koristite tamnije senke / ajlajner i iscrtajte mekane linije tik uz liniju trepavica. Podebljajte na spoljašnjim uglovima i nežno razmažite preko celog kapka. Uvijte trepavice i nanesite maskaru.

8-10 minuta – četkicom namažite usne, a zatim ih ispunite ružem po želji. Za kraj, na sredinu usana nanesite bezbojni sjaj za usne.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka