Novi beauty trend

26. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Moda, Trendovi   //   No Comment

obrveBrojne kozmetičke kuće tvrde da oči bez obrva izgledaju beživotno, dok urednica u američkom „Vogu“ Sara Braun pak smatra da se na ovaj način u modi zapravo izražava sveprisutna recesija

Ako je suditi po reklamnoj Živanšijevoj kampanji za prestojeću sezonu, koju predvodi naša snajka, brazilska manekenka Adrijana Lima, ove jeseni i zime bi mogle biti izbeljene, ako ne i sasvim počupane obrve. Pritom, da bi cela stvar bila ozbiljnija, ovih dana stiže sve više potvrda da se ovaj trend širi brzinom svetlosti u krugovima visoke mode. Naime, nakon Živanšija, ovaj su trend promovisali još i modne kuće Balensijaga i Prada, dok trenutno jedna od traženijih manekenki, Holanđanka Lara Stoun, ovih dana nove kreacije Šanela i Žan- Pol Gotjea šeta sve bez zuba i potpuno izbeljenih obrva.

Naravno, reakcije nisu izostale- brojne kozmetičke kuće tvrde da oči bez obrva izgledaju beživotno, dok urednica u američkom „Vogu“ Sara Braun pak smatra da se na ovaj način u modi zapravo izražava sveprisutna recesija.

Ako poželiš da i sama slediš ovaj trend, za taj će ti posao biti dovoljni hidrogen i pinceta, no ako ti je sve to ipak malo previše – evo saveta kako da tvoje obrve izgledaju lepo, uredno i moderno, ali bez tako radikalnih poteza.

obrve1Za početak je važno da odrediš oblik obrva, pri čemu bi glavni kriterijum trebao da ti bude oblik lica. Ako imaš okruglo lice, izaberi jaču liniju obrva i četvrtasti oblik. Za duguljasto lice najbolje su obrve koje idu ravno, bez polukruga ili oštrih linija, dok su kod četvrtastog ili srcolikog lica, najbolje rešenje obrve oblikovane u luk.

 

U slučaju da imaš nešto izraženiji nos, obrve oblikuj u luk koji ne ide u polukrug, već u zašiljenu liniju. Sitne oči najbolje će se slagati sa tankim obrvama, koje prema spoljnim krajevima imaju oštar pad prema donjem delu lica, dok bi krupnooke dame trebalo da obrve oblikuju u tanku liniju, naglašenu crnom olovkom za oči. Ako su ti, pak, brada i vilica veoma izraženi- obrve oblikuj u luk bez oštrih linija.

I za kraj još nekoliko korisnih saveta: nikad nemoj brijati obrve, a ako dlačice uklanjaš pincetom, počni od donje strane obrva. Isto tako, koliko god bolno bilo, praksa je pokazala da najbolje rezultate daje čupanje obrva voskom, te vredi malo stisnuti zube i otrpeti za lepotu.

 

Izvor: Ženski kafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka