Trend: NUDE usne

4. Jun. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up, Nega tela, Trendovi   //   No Comment

Ako ste decentno i minimalno našminkane, ne znači kako ste neiskusne u make upu. Upravo suprotno, već i vrapci na grani znaju kako je mnogo teže postići “no make-up make up”, nego se ‘okrečiti’ raznim bojicama.


Ove sezone to potvrđuje i trend ‘nude’ (golih, prirodnih) usana zahvaljujući kojem ćete, sa druge strane, moći jače istaći oči. Volite li i inače nenaglašene, ali meke i nežne usne, nadolazeći trend je kao stvoren za vas.


Jedini uslov je da imate savršeno “našminkane” ‘nude’ usne jeste da se o njima svakodnevno dobro brinete. Usne su vrlo osetljive, pa ih redovno nahranite pomoću kvalitetnih balzama ili bogatih maski.


‘Nude’ usne koje osiguravaju ‘pročišćeni look’, pronašle su dovoljno obožavatelja među dizajnerima, pa ih ovog proleća između ostalih predlažu Gucci, Anna Sui, Roksanda Ilincic i Hussein Chalayan.


Naglasak su uglavnom stavili na oči koristeći tamno nijansirane senke, crne olovke za oči i maskaru, dok su se ‘nude‘ usne pokazale kao najbolji način osvetljavanja tena modela i isticanja njihove nevinosti i prirodne lepote. Upravo zahvaljujući takvom make upu u prvi su plan stavljene kolekcije dizajnera i prirodna lepota modela koji su ih nosili.                                 

  

 

Kako bi ‘nude’ usne dobro izgledale, ostatak make up-a mora biti besprekoran. Njegov neutralni učinak istaknuće sve fine linije i jedinstvene crte lica što neodoljivo privlači poglede.
Zbog toga, budite sigurni da ste usvojili trend ‘nude’ usana usavršivši svoje veštine aplicirajući ostatak make up-a sa velikom veštinom. Želite li savršene ‘nude’ usne sledite nekoliko naših jednostavnih koraka.


Pre svega izaberite odgovarajući tečni puder koji će odgovarati vašem tenu i njemu odgovarajući puder u prahu, a posebnu pažnju obratite na to da se vaše usne uklope u taj mat izgled.
Mekanu teksturu i senzualnost svojih usana naglasićete ukoliko ih prekrijete visoko kvalitetnom toniranom kremom ili puderom u prahu, kako bi prikrili eventualne nedostatke.


Ostatak make up-a zasniva se na lagano naglašenim očima. Koristite isključivo maskaru i crni eyeliner koji će savršeno odgovarati svim bojama i oblicima oka. Ukoliko se ipak ne možete zamisliti bez senke za oči i sjaja ili ruža za usne, neka senke za oči budu tamnih nijansi, a dodavanjem romantičnih i zemljanih tonova na usne kreiraćete svež izgled kojim je vredno eksperimentisati tokom prolećne i letnje sezone.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka