10 jako skupih cipelica

26. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Lifestyle, Moda, Obuća, Selebriti, Trendovi, Zanimljivosti   //   1 comment

 

Neke od njih ukrašavaće vašu nogu isključivo ako idete na dodelu Oscara, a drugima ćete se moći diviti samo u muzeju. Pogledajte 10 parova bezobrazno skupe obuće i recite nam koji od njih biste stavili u svoju kolekciju.

Papuče indijskog princa

1

Ne znamo da li je princ Nizam Sikandar Jah bio papučar ili ne, ali voleo je svoje papuče, koje su u 18. veku bile simbol odanosti. Danas vrede 210 000 dolara, zbog rubina i dijamanata kojima su ukrašene, a 2006. su čak i ukradene iz muzeja u Torontu. Burna istorija, ali ubrzo su pronađene.

Stilletto štikle Stuarta Weitzmana ‘Diamond Dream’

2

1420 dijamanata samo na ovim štiklama pokazuju koliko ovaj dizajner cipela voli skupe ukrase. Dijamanti su posebni i zbog prelepog reza, a za njih ćete, da bi ih imali kući, morati dati 700 000 dolara. Anika Noni Rose nosila ih je 2007. na dodeli Oscara.

Crvene cipelice iz Čarobnjaka iz Oza

3

Po tri dijamanta koja ukrašavaju mašnu na prednjoj strani cipelica zaslužni su za cenu ovih cipelica od čak 870 000 dolara, a ne odmaže ni činjenica da je za film iz 1939. napravljeno samo 7 ovakvih parova.

Retro rose sandalice Stuarta Weitzmana

4

100-karatne ruže na ovim cipelicama načinjene su u potpunosti od dijamanata, tako da cena od 1, 3 miliona dolara i ne čudi previše. 2008. ih je na dodeli Oscara nosila poznata književnica Diablo Cody.

Platinum Guild stilletto štikle Stuarta Weitzmana

5

Stuart baš voli biti na ovoj listi. A okrugli 464 Kwiat dijamanti čine ih posebnima. Laura Harring prva ih je nosila, na Oscarima 2002. godine. Biste li za njih platili 1, 4 miliona dolara?

Ruby Slippers Stuarta Weitzmana

6

Nastale su 2003., a na sebi imaju zaobljene rubine u kombinaciji s platinom od čak 120 karata, a takav dizajn i toliko bogatstvo dragog kamenja na cipelici stoji 2,13 miliona dolara.

Tanzanite Heels Stuarta Weitzmana

7

28 karata dijamanata i 185 karata tanzanita čini cenu od 2, 6 miliona dolara za ove štiklice razumljivom, ali i snom puno žena na svetu. Nastale su prošle godine.

Stuart Weitzman – Cindarella Slippers

8

Frajer se baš specijalizovao za luksuzne cipelice. 600 tipova raznog dragog kamenja učiniće vas modernom Pepeljugom, a vi za to samo morate platiti 2,6 miliona dolara.

Rita Hayworth’s Heels Stuarta Weitzmana

9

Ne znamo kako cipele mogu postići cenu od 3, 94 miliona dolara, ali možda s time imaju veze rubini, dijamanti i safiri koji ukrašavaju ove štikle nazvane imenom velike glumice.

Dijamantima ukrašene Nikeice

10

Zaštitni znak ovih patika, njihov vrh ukrašen je dijamantima smeđe boje od 11 karata, a njihov vlasnik Big Boi iz Outkasta, da ih sada prodaje, za njih bi dobio 65 000 dolara, a činjenica da je ovo jedan od dva para i možda čak najskuplji primerak muških patika uopšte, čini ih još posebnijim.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka