Jutarnje brzinsko šminkanje – uštedite i do osam minuta

16. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up, Nega tela, Tutorijali   //   No Comment

Ako ste jedna od onih žena koja jednostavno nema snage niti vremena ujutru provoditi pred ogledalom uređujući se, ali  vaš posao ipak zahteva doteranost, ovo su pravi saveti za vas.
U sedam koraka savetujemo kako brzinski staviti šminku i dovesti se u red, izgledati prirodno i negovano, a tako možete uštedeti i do osam minuta!

1. Preskočite temeljni puder – tečni puder (ušteda vremena: 60-86 sekundi)


Ne trebate stavljati temeljni puder baš svaki dan. Osim što će vam on začepiti i proširiti pore, oduzima dragoceno vreme kojeg nemate. Dovoljan će biti korektor koji će vam pomoći da sakrijete određene nedostatke na licu (podočnjake, mrlje, crvenila).

 


2. Koristite bronzer i rumenilo u jednom (ušteda vremena: 35 sekundi)

 


Nemojte podcenjivati moć bronzera/rumenila, koji će vam osvežiti i otvoriti lice, pa ćete postići utisak uređenosti. Koristeći debeli kist za lice, nanesite bronzer na jagodične kosti, bradu, čelo i nos.

 


3. Stavite olovku za oči samo na gornje kapke (ušteda vremena: 30 sekundi)


Ovo je pametan korak zbog nekoliko razloga. Ne samo da ćete uštedeti vreme, nego ćete izbeći izgled rakuna ili premorenosti u slučaju da vam ni korektor ne pomogne pri skrivanju podočnjaka.

 

 


4. Maskara (ušteda vremena: 2-3 minute)

 


Pobrinite se da vaša maskara, odnosno četkica, na sebi nema grudice i druge prljavštine. Takođe, neka bude nova!
Jednim nanošenjem postići ćete potreban efekt, a to je da vam oči izgledaju otvorenije, lepše i odmornije. Druga je mogućnost da koristite providnu maskaru.

5.    Bolje puder u prahu, nego u kamenu (ušteda vremena: 60 sekundi)
Puderi u prahu novije generacije mogu zameniti ostale pudere i mnogo se lakše, brže i jednostavnije nanose nego puder u kamenu. Puder u prahu nanosite širokom četkicom isto kao i bronzer. Takođe, ako ne volite bronzer, puder u prahu je dostojna zamena.


6. Bez ruža i olovke za usne (ušteda vremena: 60 sekundi)
Umesto teških ruževa, i nanošenja olovke za usne, na usnice stavite samo lagani sjaj ili balzam za usne. Izbegavajte šljokičast sjaj za usne ako imate više od 28 godina. Naime, može izgledati neprofesionalno. Osim toga šljokice vam se nakon nekog vremena mogu nakupiti na rubovima usna što ne izgleda nimalo privlačno.

7. Bez velikih popravljanja


Ako imate dovoljno kvalitetnu šminku, ne morate je popravljati na poslu tokom dana. Sve što trebate učiniti je s vremena na vreme uzeti čistu maramicu i pritisnuti je na lice kako bi upila višak masnoće, što će vašem licu ponovo dati svežinu. S vremena na vreme, na usne nanesite balzam za usne.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka