Materijali i dezeni koje kreatori predlažu za ovu sezonu

23. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Odeća, Trendovi   //   No Comment

Ako niste sigurni šta biste obukli ovih dana, a želite da obnovite svoju garderobu aktuelnim i atraktivnim komadima odeće, poslušajte nekoliko modnih saveta Jasne Janković, kreatorke i vlasnice modne kuće „Moj kroj”.news_2703

Ove jeseni, trendi će biti modni stilovi osamdesetih godina. Vraća se ležernost koja je tada bila karakteristična, uz primese stilova četrdesetih i pedesetih godina. Ramena su ponovo naglašena, a preporučljivo je da budu čak i malo podignuta.

Generalno je sva odeća mnogo ženstvenija, izgubio se onaj dečački stil. Žene konačno imaju priliku da budu ono što jesu – elegantne i zavodljive. Struk je vraćen na svoje mesto i dosta je izražen.

Majice i košulje

Majica na bretele u kombinaciji sa džemperima na raskopčavanje su najnoviji trend. Džemper bi trebalo da bude duži, da prekrije bokove, pa će ovaj trend odgovarati i punijim damama. Ako niste ljubitelj bretela, pamučne majice sa tri četvrt rukavima su odlično rešenje za radne dane, jer preko njih možete da obučete džemper ili duks u hladnijim danima. Ukoliko volite da nosite košulje, u modi su dugi „puf” rukavi – lako se kombinuju sa dobrim farmerkama ili pantalonama, kao i sa modernom suknjom.
Midi suknje i iscepane farmerke
Duži period takozvane midi suknje nisu bile aktuelne. Ove jeseni se vraćaju u modu, preporučena dužina suknje je do kolena. Ta dužina je sasvim pristojna, a žena u njoj izgleda elegantno i lepo.
Još jedna stvar ide u korist ženstvenosti. Farmerke plitkog struka, u kojima je bila prava nauka da sačuvate deo intime ako se sagnete, odlaze u zaborav. Struk se vratio na svoje mesto. Iscepani džins je i dalje veoma moderan, mada se polako vraćaju i standardni modeli. Ove jeseni i zime kreatori su rešili da su čizme i uske pantalone dobitna kombinacija. Na vama je samo da izaberete neki od predloga i bićete moderno obučene žene u hladnim danima.

Platforma na nogama

Čizme, bilo da su duge ili kratke trebalo bi da imaju visoku štiklu koja premašuje 12 centimetara. Tu je i platforma, kao neizostavan detalj. Ako vam je to ipak previše, za svaki dan, ipak birajte ravnu obuću. I to čizme koje dosežu do kolena.

Kaputi i mantili svih dužina

Kaputi i mantili su, kao i uvek adekvatni za vremenske prilike, a ove jeseni zastupljeni su u različitim dužinama. Gotovo svi modeli se vezuju oko struka, a veoma je popularan takozvani A kroj u obliku zvona.

Sve nijanse braon

Kada je reč o aktuelnim bojama, one variraju od jednog do drugog kreatora. Ipak, u jednom su se svi složili – najpopularnije su jesenje boje – sve nijanse bež, braon i žute. Ako niste ljubiteljka kolorita, poslušajte savete čuvenog dua koji stoji iza marke „D&G” i jesen i zimu provedite u crno-belim kombinacijama.

Dobar blejzer za sve kombinacije

Šta obavezno morate da imate u ormaru
– Dobar blejzer, kao najvažniji element svake odevne kombinacije, jer ga možete nositi u svakoj prilici. On se može kombinovati sa iscepanim farmericama i šljokičavom majicom, ako je u pitanju izlazak; možete ga nositi sa običnim farmericama, majicom i patikama za svaki dan; ili u kombinaciji sa elegantnom suknjom do kolena na posao ili neki sastanak.
– Šešir, kapa, kačketić ili beretka – pored toga što su veoma korisni u hladnim i kišnim danima, vaš izgled će osvežiti i učiniti ga interesantnijim
– Male tašne – male tašne se vraćaju u modu.

Odeća koju kupujete iako vam ne stoji dobro

Novo istraživanje pokazalo je da žene imaju ormare pune skupe odeće koju ne nose, jer im ne stoji dobro.
Naime, istraživači su otkrili da prosečna žena ima 12 komada odeće koja skuplja prašinu u ormaru, a ne nosi se jer je prevelika, ili premala. Odeća je kupljena iz razloga „što je lepa”, a vlasnice se nadaju da će jednog dana moći da je nose.

Istraživači su ispitali 4.000 žena i takođe otkrili da zbog promenljive težine, mnoge imaju odeću tri različita broja u ormarima. Nutricionistkinja Tereza Kolman objašnjava: „Konzumacija nezdrave hrane nije loša samo za zdravlje, nego i za novčanik.” Studija koju su sproveli stručnjaci u Britaniji nad ženama između 18 do 65 godina starosti ispitivala je prehrambene navike i efekat koje one imaju na odeću.
Ispostavilo se da je 52 odsto žena kupilo odeću koja im je premala, nadajući se da će je jednom obući. Samo dva odsto ispitanica bilo je zadovoljno svojim telom, dok je svaka šesta želela da promeni nešto na sebi. Stručnjaci su napravili spisak garderobe koja se najčešće kupuje, pa onda u ormaru skuplja prašinu.

1. Farmerke
2. Pantalone
3. Grudnjaci
4. Džemperi
5. Topići
6. Donje rublje
7. Majice
8. Jakne
9. Suknje
10. Kupaći kostimi

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka