Dezeni i kroj za vitkiji izgled

10. Jun. 2009.   //   Autor:   //   Trendovi   //   No Comment

shopping-for-sunglassesVoleli biste da ste malo viši ili možda baš smatrate da biste delovali privlačnije da ste koji centimetar niži? Bez obzira na to šta želite da promenite, odgovarajuća garderoba će vam pomoći da ostavite utisak kakav želite.

 

Želite da delujete više


Obratite pažnju na kroj i linije garderobe. Sve vertikalne linije kroja i dezena treba da budu naglašene zato što vizuelno izdužuju figuru i skreću pažnju na lice.

 

Blejzeri, bluze i sve ostalo što prekriva gornji deo tela treba da bude kraćeg kroja kako bi bilo u skladu s proporcijama vaše figure. Ako nosite kaiš, pazite da bude od istog materijala/boje kao haljina/kostim. I čarape bi trebalo da budu iste boje kao suknja ili pantalone, jer ćete zahvaljujući tome izgledati kao da ste nekoliko centimetara viši. Niskim osobama više odgovaraju tamne cipele, jer svetla obuća skreću pažnju na noge.

Evo još jednog trika kojim ćete pogled posmatrača skrenuti na gornji deo tela: birajte tamne boje za pantalone, odnosno suknju, a za gornje delove garderobe svetlije i svežije nijanse. Marame, ešarpe i zanimljiv upadljiv  nakit takođe privlače pažnju.

 

Naravno, nakit mora da odgovara vašem tipu kako biste se prijatno osećali (birajte kraće ogrlice).
Jednobojne tkanine izdužuju figuru. Štofovi treba da budu glatki i meki. Izbegavajte garderobu od materijala grublje teksture i krupnijih dezena.

Želite da delujete niže

slika-Vintage-blejzer-375348x400Odeća i materijali koji horizontalno dele vaše figuru doprineće da izgledate niže i ostavite utisak skladno građene žene.
Slobodno nosite široke kaiševe koji se po boji i materijalu razlikuju od ostale odeće. I veliki, upadljivi ukrasni detalji odlično stoje visokim osobama (nekoliko dugih ogrlica, velike marame i ešarpe). Takođe će vam odgovarati veliki, našiveni džepovi i velike kragne.

Vi svakako ne spadate u one koje treba da paze da im je odeća približno istih nijansi, već možete da kombinujete gornji deo garderobe, obuću i suknje (pantalone) različitih boja. Stajaće vam pantalone ravnog i širokog kroja, kao i one nabrane u struku, ali možete da nosite i nabrane suknje i suknje na falte. Dobro vam pristaje slojevita garderoba. Možete da kombinujete odeću različitih materijala i boja. Tkanine mogu biti grublje teksture, ali odgovaraće vam i odeća od krutih materijala, kao što je taft.

 

Želite da delujete vitkije

Odeća koju nosite treba da prati liniju vašeg tela, odnosno da ističe figuru. Preko takve garderobe možete da nosite i komotniju jaknu, blejzer ili mantil. Izbegavajte odeću vrećastog kroja, jer ćete izgledati još punije. To se odnosi i na nabrane pantalone i suknje, kao i na našivene džepove.
Vama pristaje odeća od jednobojnih materijala koji nisu upadljivi. Zato izbegavajte tkanine grublje teksture i krupne dezene. To, međutim, ne znači da ne smete da nosite šarene dezene – u haljini sa cvetnim motivima odgovarajućeg kroja izgledaćete divno!

Obucite se tako da skrenete poglede na ona delove tela na sebi koje volite. Ako imate lepe noge, nosite kraće suknje užeg kroja, a u suprotnom se odlučite za pantalone užeg kroja, koje ćete nositi sa komotnijim gornjim delovima odeće.
Ukoliko ste zadovoljni svojim dekolteom, istaknite ga. Slobodno obucite bluzu sa malo dubljim izrezom i poslužite se raznim trikovima da naglasite lepotu lica i kose.

 

Želeli biste da delujete punije

dekolteMada im mnoge žene zavide, mršave i visoke žene ponekad deluju krakato – utisak koji garderobom može da se pojača ili ublaži. Ukoliko spadate u grupu niskih, sitnih i nežnih žena, ne treba to da skrivate, već da istaknete!  Ako ste pak visoki i mršavi, možete da nosite sve što vašu figuru deli po horizontalnoj liniji i što joj vizuelno dodaje kilograme, kao na primer suknje na falte i nabrane suknje. Vi možete da nosite i široku i usko krojenu odeću.

 

Za ovaj tip građe važi isto što i za visoke žene. Stajaće vam svi dezeni, uključujući karo i geometrijske šare, ali pazite da veličina dezena odgovara vašim proporcijama i visini. Osvežite garderobu upadljiv detaljima, na primer cipelama u boji, kaišem, maramom.
Najbolje će vam pristajati ravna obuća.

izvor: svevesti

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka