Fenirajte se kao frizer !

25. Aug. 2011.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Osnovna ‘tajna’ odlično isfenirane kose posle frizera je u profesionalnom fenu koji oni koriste! Nijedan preparat neće vasu kosu ispraviti i ‘smiriti’ ukoliko nemate odgovarajući fen. Fen mora biti od 2000 W, da duva sto jače. Bitno je koliko jako duva, a ne toplota! To možete proveriti u prodavnici pre nego što ga kupite, ‘oslušnite’ kako duva. Ovakav fen možete nabaviti i za 2.500 dinara. Nastavak za fen treba biti što uži, jer se tako duvanje usmerava ka kosi, a ne svuda. Za ravno feniranje najbolje odgovara široka okrugla četka. Fen usmerite u pravcu krajeva kose i tako povlačite. Fen treba da prati četku.

Izuzetno je bitno da kosu osušite u potpunosti! U suprotnom će vam viriti dlačice i vrlo je moguće da će se kosa izviti.

Pre nego što krenete sa feniranjem prosušite kosu. Kosa treba da bude suva 50% pre feniranja.

Iako je presa za kosu ta koju optužujemo za lomljenje kose i feniranje loše utiče. Zato je najbolje da uzmete neki preparat koji služi zaštiti od toplote. Oni se naprskaju na vlaznu kosu pre feniranja. Preparata tih vrsta ima mnogo, cene im se kreću od 200 pa čak do 2.000 dinara. Nije bitno koji ćete izabrati, bitno je da imata zaštitu!