Samo negovani nokti mogu biti lepi

24. Aug. 2011.   //   Autor:   //   Nega tela, Nokti   //   No Comment

Nije dovoljno da ih nalakiramo da bi izgledali lepo. I njima je potrebna pravilna nega. Uredni nokti su stvar higijene, a ne samo lepog izgleda. Zato im treba posvetiti pažnju.
Ne zahtevaju mnogo, a uz malo truda pružiće mnogo vašem izgledu. Ukoliko vam se listaju nokti nemojte ih turpijati sa svih strana već samo u jednom pravcu. Tako će se izbeći pucanje i listanje noktiju. Turpijanje noktiju, iakao duže traje, je mnogo bolje od skraćivanja grickalicom ili makzicama. Korišćenjem skidača laka za nokte umesto acetona ćete izbeći da vam nokti požute. Naročito su dobri uljani skidači laka jer će oni ‘nahraniti‘ nokte. Ne dozvolite iskrzali lak! Produžite trajanje laka tako što ćete naneti bazu za nokte ili ih pre mazanja laka obrišite skidačem laka (bez ulja).
Pojava belih tačkica na noktima predstavlja nedostatak kalcijuma. problem možete rešiti konzumiranjem mleka i mlečnih proizvoda.
Ukoliko su vam nokti požuteli– isecite limun na pola i zavucite nokte u njega. Neka odstoje nekoliko minuta. Limunov sok će ih izbeleti.
Najveći napredak kod slabih noktiju ćete primetiti unošenjem vitamina B.
Pri izboru kreme za ruke vodite računa da li služe i zaštiti noktiju.
A što se tiče izbora boje laka za nokte, tu nikako ne možete pogrešiti. Ovog leta apsolutno sve boje laka za nokte su in! Naravno,na negovanim noktima.