Najveće greške koje vam uništavaju kožu lica

17. Apr. 2012.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment

Uzalud se brinete o svom licu ako to radite na pogrešan način.

Koža je prva stvar na licu koju ljudi primete. Ni dobra šminka vam ne može pomoći ako imate problematičnu kožu lica. Ima puno razloga za to. Od loše ishrane pa do loših navika. Koje su to greške koje pravite, a koje vam uzrokuju problematičnu kožu lica?

makeup_600x450

Spavanje sa šminkom

Ako želite lepu kožu, spavanje sa šminkom je apsolutno zabranjeno. To je tortura za vašu kožu, čini je prljavijom i masnijom. Pore se zatvaraju i put za probleme je otvoren.

 

Korišćenje kozmetike kojoj je istekao rok trajanja

Često se desi da koristite šminku, a da ni ne proverite da li je rok dobar. To vam svakako uništava kožu. Obavezno proveravajte da li vam je kozmetika dobra i obavezno je bacite posle 12 meseci od otvaranja. Na svakom pakovanju kozmetičkog preparata je naznačeno koji je rok trajanja po otvaranju.

 

Ne stavljajte šminku preko šminke

Nikada nemojte da nanosite šminku preko šminke tokom dana. Ako stavljate puder ili rumenilo preko već nanesene šminke, zatvorićete pore i doći će do iritacije kože, akni i bubuljica.cleaning-brushesL1_A2

 

Nemojte da jako trljate kožu svaki dan

U redu je da koristite blage pilinge, ali da se iživljavate na svojoj koži, trljajući je iz sve snage je velika greška. Na taj način lice može da vam postane masnije i da dođe do bubuljica.

 

Koristite prljave četkice za šminku

Četkice za šminku morate da čistite redovno. Na njima se ne nalaze samo ostaci šminke, već i vaše kože koje su idealno mesto za bakterije, koje uz šminku nanosite na vaše lice.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka