Parfemi za proleće 2012.

22. Apr. 2012.   //   Autor:   //   Parfemi   //   No Comment

10 najpoželjnijih savršenih mirisnih nota.

Kako smo sa nestrpljenjem jedva dočekali odbacivanje viška teških i debelih krpica, tako smo i oduševljeni činjenicom da je konačno došlo vreme za isprobavanjem novih mirisnih nota koje kriju lepo dizajnirane bočice.

Osećaj uživanja u mirisima koje proleće nosi u vazduhu jednako diže raspoloženje kao i mogućnost odlaska u parfimeriju i biranja novog najdražeg mirisnog blaga. To znaju i dizajneri koji su marljivo radili na tome da obogate svoju ponudu ovog proleća. Nas je fasciniralo 10 novih mirisnih užitaka kako izgledom tako i emocijama koje bude nakon nanošenja.

burberry_body_2marc_jacobs_kumquat_2

1. Marc Jacob – Kumquat
Novi miris iz Marcove kuhinje ime nosi po citrusnom voću ovalnog oblika s jestivom korom i gorko-slatkom aromom. Osim mirisa kumquata, tu su se združile i miris mandarine, bergamota i narandže. Neodoljiv miks agruma i njihove  svežine.

2. Burberry – Body
Zamislite zavodljivu kombinaciju zelenog absintha, frezije, breskve, ruže, irisa, sandalovine,kašmira, vanile, ambera i mošusa u spreju bez alkohola koji nesmetano možete nanositi na kožu. Senzualan efekt sigurno neće izostati.

calvin_klein_sheer_beauty_2estee_lauder_bronze_godess_capri_2 (1)

3. Calvin Klein – Sheer Beauty
Koliko god je dizajn bočice privlačan diskretnim nijansama pink i plave, toliko je i kombinacija božura(paeonije), jasmina, bobičastog voća i breskve ona koja će vas naprosto očarati svojom voćnom divotom i svežinom.

4. Estee Lauder – Bronze Goddess Capri
Iako leto službeno nije tu, to neka vas ne spreči da sa ovim mirisom koji dizajnom neodoljivo vuče na letnje dane, ne započnete ‘pripreme’ ususret nadolazećem godišnjem dobu. Crna ribizla,mandarina, lišće limuna, jasmin Sambac, vanila i amber su odličan izbor za projeće.

marc_jacobs_daisy_eau_so_fresh_2tom_ford_levender_palm_2

5. Tom Ford – Lavender Palm
Elegantan i topao miris, kako i sama bočica sugeriše da bi mogao biti, kombinacija je lavande,kadulje, limuna, vetiver trave i cedra.
6. Marc Jacobs – Daisy Eau So Fresh
Miris grejpa i maline obogaćenih mirisnim zelenim notama čine ovaj parfem idealnim za prolećno buđenje. Dodatni plus mu dajemo i za dizajn bočice koja se nalazi u sredini plastičnih latica koje zajedno daju cvet . Odličan način da bezbrižno i nesputano ovaj divan miris uvek imate pri ruci bez straha da bi se bočica u torbi mogla razbiti.

Michael-Kors-Suede_2givenchy_very_irresistible_electric_rose_2

7. Michael Kors – Suede
Sigurno će vas obuzeti istovremeno seksi i sportski osećaj na nadasve luksuzan način kada isprobate ovaj miris skriven u bočici strogih linija. Takvo buđenje mirisnih nota je omogućeno kombinacijom tuberoze, ljiljana, magnolije, mandarine, drvenastih tonova i mošusa.
8. Givenchy – Very Irresistible Electric Rose
Nova nota Givenchyjevog maga popularnog Very Irresistible mirisa je ‘električna ruža’ koja u sebi krije opijajuće mirise borovnice, limuna, ruže, zelene ljubičice i cedra.

viktor_rolf_le_vie_en_rose_a_2

9. Viktor & Rolf – La Vie en Rose
Novu notu dobro poznatog mirisa inspirativnog dubla Viktor & Rolf, sačinjavaju mandarina I ružičasti biber koji podsećaju na mešavinu začina, dok ruža i ljiljan opuštaju i osvežavaju celu kombinaciju mirisa.

L-EAU-DE-CHLOE-EDT_2

10. Chloe – L’eau de Chloe
Na prvi pogled bočica otkriva svu divotu prolećnih mirisa skrivenu u njoj. Chloe u sebi krije ružinu vodicu, pačuli i citrusne note koje  se jedva čekaju  spojiti sa providnim haljinama cvetnog uzorka i tako upotpuniti vaš prolećni look.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka